Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

WELL G1911B - Problem z magazynkiem. Nieszczelność i wredna rurka.

Recommended Posts

Witajcie,

Jestem szczęśliwym posiadaczem wymienionego w tytule colta a'la hi-capa produkcji WELL (wersja zasilana green gasem)

Sama replika spełnia swoje zadanie znakomicie, a raczej spełniała, do póki miałem działający magazynek - jedyny działający magazynek.

Mój problem polega na tym, że rurka znajdująca się wewnątrz magazynka odczepiła się (urwała?). Prowizoryczne próby poskładania tego w całość nie spełniły moich oczekiwań (nie były to próby zbyt ambitne, ostatecznie przykleiłem rurkę w odpowiednie miejsce starą, dobrą kropelką - w takiej "konfiguracji" rurka trzyma się jakiś czas, ale nieszczelność nie została zlikwidowana.

Od strony technicznej jestem całkowicie zielony, nie mam pomysłu, czym to posklejać. To znaczy, mam - ale silikon chyba tu nic nie zdziała, prawda? Ośmielam się więc prosić Was o poradę. Myślę, że jakoś da się to naprawić, ale nie jestem w stanie nic zdziałać samemu. Z góry dziękuję za odpowiedź :icon_smile:

P.S Czy ktoś ma potwierdzone info co do kompatybilności magazynków innych producentów? Bo ich trochę widziałem, a z kolei WELL'owskie magazynki dedykowane są albo tylko do wersji na CO2, albo nie ma ich wcale. A gdybym wymienił zawór na mocniejszy, to mógłbym stosować magazynki na CO2?

http://gunfire.pl/product-pol-1152194074-Zawor-o-powiekszonej-przepustowosci-dla-TM-Hi-CAPA-5-1.html

Jeśli by pasowało, to co jeszcze wypada zmienić?

Edited by Miuek