Bullzeye Posted July 11, 2005 Report Share Posted July 11, 2005 Witam. jako że w mp5a4 (nieznanej chińskiej firmy, sprzedawanego na airsoftguns.pl) jest bardzo krótka lufa, chciałem ją wymienić. ale jak? jeżeli ktoś ma na to pomysł niech pisze tu, albo na gg Quote Link to post Share on other sites
pitv Posted November 22, 2005 Report Share Posted November 22, 2005 Przylanczam sie do pytabnia bo jak zaloze nowy temat to beda sie drzec....ja mam mp5a5 wella i chcialbym sie dowiedziec czy da sie w nim zwiekszyc zasieg o chociaz 2m bo przedluzylem lufe i tylko troche sie zwiekszyl... Quote Link to post Share on other sites
ketyow Posted November 22, 2005 Report Share Posted November 22, 2005 Oj chłopoki :D róbcie wszystko analogicznie do innych gunów. Up-grade jest ramowo uniwersalny, tylko sposoby wykonania sie różnią;] Quote Link to post Share on other sites
pitv Posted November 22, 2005 Report Share Posted November 22, 2005 to powiesz mi ze moge sobie nawet wsadzic gerabox systema?? cos watpie...ja prosze o tuning danej wlasnie broni Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted November 22, 2005 Report Share Posted November 22, 2005 Jemu chodziło o schemat upgraue tanich a nie pełnowartościowych AEG'ów. Opisów dotyczących takich przeróbek tanich AEG'ów jest wiele i wystarczy poszukać. Ja od siebie powiem, że tych tanich AEG'ów to nie ma co tuningować, szkoda czasu i pieniędzy. Koszy jakiegoś poważniejszego tuningu przekroczyły by wartośc samej repliki. Tutaj co najwyżej możesz wstawić prec lufe i dorobić hop-up'a i na tym koniec, bo jeśli bedziesz chciał wstawić mocniejszą spręzyne to ci się wszystko rozleci. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
pitv Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 hhmmm wedlug machinegun.pl sprezyna PDi 120% nie zaszkodzi zadnym czescia....ale moze sie myla albo moze oni opisuja tylko te trogie aegi?? a hop-upa mam chyba ze go mozna przerobic na lepszego czy jak?? dalem tez dluzsza lufe ale zasieg sie zmniejszyl bo przesadzilem z dlugoscia... a jak dam precyzyjna to bedzie lepiej jak zwykla alu??bo ja tam roznicy nie widze Quote Link to post Share on other sites
GTI Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 "DAJCIE MI SIŁE!!" :cry: Tak machinegun napewno miał na myśli najgorszy chiński plastik ze stopu starych plastikowych sztućców. A co do lufy precyzyjnej, to nie dokońca chodziło Szakalowi o prec lufe (tak myśle)... poporstu o lufe o mniejszej średnicy niż te stockowe czy 7mm :mrgreen: .W obi lub castoramie masz w dziale sanitarnym rurki aluminiowe które nadają sie do asg mają cos chyba 6.2.Tzn o co ci chodzi z tą zwykłą? plastik napewno niejest lepszy od alu. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
pitv Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 ja mialem alu i mam teraz alu od m16a4 kulka idealnie sie wpasowuje nie ma zadnych luzow po bokach i spobodnie wylatuje ale dalem ja troche za dluga i oslabilem zasieg ale ja skroce przed nastepna sesja....czyli jednak moge dac do niego sprezyne PDI 120% czy nie?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts