Marmaj71 Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Witam, Posiadam tą replikę: http://www.taiwangun.com/pj16a3-p-j Mam za długą dyszę. Nie wiem jak zabrać się za szukanie i jaka długość będzie odpowiednia :/ Proszę o jakiś link do NAJTAŃSZEJ, PASUJĄCEJ dyszy. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Marmaj71 Posted March 3, 2014 Author Report Share Posted March 3, 2014 Odświeżam, bardzo zależy mi na czasie... Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 A skad możemy wiedzieć jaką masz teraz dyszę ? Poza tym jeżeli masz fabryczną głowice cylindra to dysze Bore Up średnio pasują. W P&J jest pseudo borek, czy takie nie wiadomo co ze to bore up a NBU. Quote Link to post Share on other sites
Marmaj71 Posted March 4, 2014 Author Report Share Posted March 4, 2014 Witam, Mam dyszę czerwoną i głowicę tłoka też czerwoną. Niestety nie wiem co to za firma.. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Kupiłeś replikę ze sklepu czy od kogoś ją odkupiłeś? Quote Link to post Share on other sites
Marmaj71 Posted March 4, 2014 Author Report Share Posted March 4, 2014 Witam, kupiłem ze sklepu, ale wysyłałem na serwis, tam wymienili i teraz nie wiem co to za dysza... Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 (edited) W dyszy to chyba wymiary są ważne (długość,średnica wewnętrzna) , bo kolor to może być "sraki"... A serwis to TG,że wstawił za długą dyszę? Edited March 4, 2014 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 (edited) W stoku P&J jest pseudo bore-up. Mosiężna głowica cylindra i czarno czerwona wyciszona głowica tłoka. Kolega mówi o czerwonej dyszy więc to może być SHS standardowy a TG je sprzedaje. Wtedy jednak musieliby wymienić też głowicę cylindra. Najprościej będzie jak pokażesz obecnie zamontowną głowice cylindra, dyszę i głowicę tłoka na zdjęciu. Jeśli coś Ci serwis wymieniał to masz też pewnie stare części. Porównaj sobie długości obu dysz. Prawdopodobnie wcale nie masz za długiej dyszy a coś innego powoduje problemy (z podawaniem kulek zapewne) Edited March 5, 2014 by Fedajkin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts