Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wahania FPS-ów w G3

Recommended Posts

Witam, ostatnio napotkałem problem (no czasem śmieszny problem) ,otóż mój G3 (dokładniej t3 103) ma dziwne wahania FPS-ów raz strzela podkreślam, na stockowych częściach na 60 m w sylwetkę ciała z minimalnym Hop Up-em (tak wiem nieprawdopodobne ,ale jednak, nie dowierzam do tej pory) ,a raz wypluwa kulki jakby nie chciał, z tym wypluwaniem to wina wydaje mi się nie dokładnie dochodzącego magazynka ,więc szczegół) Nic z bronią nie robiłem oprócz czyszczenia lufy i mocniejszego przykręcenia części ,a chcę powiedzieć ,że wcześniej niebyła jakimś killerem ,tylko normalnym chinolem.Czy może źle interpretuje ,to nie FPS zwiększyły tylko, skupienie, doszczelnienie ,a może zwykłe dołożenie miski ryżu podczas składania?

Z góry dzięki za rady

Przepraszam za zamieszanie tekstowe ,chodzi o to ,że G3 dostało mega .... i własnie w tym rzecz ,ze nie wiem czego ,strzela raz bardzo mocno,a wczesniej moze 30 celnego.Czym to może byc spowodowane bo raczej 400 chinskich FPS-ów nie dostało przysieszenia.Co te wahania powoduje ,moze inaczej co sprawilo ,ze nagle chinol w takiego miotacza zamienilo

Gumka z KA na stokowa zmieniona, sprawdzana wielokrotnie wszystko sie trzyma

Edited by Kunrad

Skoro zamieniło w miotacza to nie pozostaje nic innego jak się z tego cieszyć :icon_biggrin:. Pewnie gdzieś była nieszczelność, a teraz jest już normalnie i wydaje się, że replika dostała "kopa". Albo w połączeniu mag->komora(tak jak myślisz), albo coś z gumką jest(było) nie tak, bo wątpię, żeby połączenie dysza->komora w stocku się zmieniło.