fifla12 Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Witam !! Rozebrałem gearbox mojej m14 (cm.032) założyłem nowy tłok i oraz dyszę (głowica cylindra została ta sama, doszczelniłem ją jedynie teflonem). Zrobiłem test strzykawki i niestety powstaje pewna nieszczelność na głowicy cylindra, o dziwo nieszczelność ta nie jest na połączeniu cylindra z głowicą ani, na dyszy. Według mnie sama głowica cylindra jest nieszczelna ponieważ ta rurka, na którą nakłada się dyszę, w mojej głowicy jest ruchoma (kręci się wokół własnej osi). To właśnie tu powstaje nieszczelność. Tutaj moje pytanie, po co ona się kreci, i czy w innych głowicach cylindra do m14 ( np Guardera, lub AirsoftPro) ta rurka tez się kręci czy jest stała, bo z tego co wiem to w mojej m4 jest chyba stała. Pozdrawiam Mateo Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Nie powinna sie kręcić. Najlepiej to rozebrac głowicę (da się) i skleić prowadnice dyszy do korpusu głowicy. Quote Link to post Share on other sites
fifla12 Posted March 21, 2014 Author Report Share Posted March 21, 2014 OK dzięki za informacje. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
fifla12 Posted March 23, 2014 Author Report Share Posted March 23, 2014 Kupiłem nową głowicę i dałem do serwisu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts