poMIMOto Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Witam, mam pewien dziwny problem. Niedawno kupiona replika, która wcześniej elegancko śmigała na (jeszcze) podstawowej baterii 8,4v z zestawu, wczoraj odmówiła posłuszeństwa, po prostu nie strzelała. Kiedy podpiąłem pożyczoną baterię 9,6v to zadziałała. Można by pomyśleć, że schrzaniła się bateria, ale z ciekawości odpiąłem kabel z bezpiecznikiem i podłączyłem tą podstawową baterię - śmigała jak ta lala. Co ciekawe bezpiecznik nie jest spalony, sprawdzałem to miernikiem, pozatym tak jak mówiłem z podpiętym bezpiecznikiem i mocniejszą batką śmigała. Nie wiem co mam z tym zrobić, czy mogę spokojnie wywalić ten kabel z bezpiecznikiem i podłączyć na krótko (czytałem że jak najbardziej) czy może kontaktować się z serwisem (mam gwarancję) ? Ogólnie to pewnie wywaliłbym ten bezpiecznik, ale intryguje mnie to że na mocniejszej baterii bezpiecznik nie robił żadnych przeszkód, a nie chciałbym sobie spalić broni. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Jaka to replika? Osobiście myślę, że winne są kable - gdzieś się "przetarły" i przy pewnych ułożeniach nie łączą. Poruszasz troszkę kablami, coś się poprzestawia i zacznie łączyć. Wiele osób działa bez bezpiecznika. Quote Link to post Share on other sites
poMIMOto Posted April 6, 2014 Author Report Share Posted April 6, 2014 Jaka to replika? Osobiście myślę, że winne są kable - gdzieś się "przetarły" i przy pewnych ułożeniach nie łączą. Poruszasz troszkę kablami, coś się poprzestawia i zacznie łączyć. Wiele osób działa bez bezpiecznika. Jest to cm.031. Dzięki za odpowiedź, pewnie się pozbędę tego bezpiecznika do czasu zakupienia lepszego akumulatora. Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted April 19, 2014 Report Share Posted April 19, 2014 A jakie napięcie na akku masz? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts