Dokttor Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 Witam mam następujące pytanie Jaką szynę i tłumik trzeba zamontować żeby uzyskać taki efekt : https://plus.google.com/photos/114635798575725275465/albums/6000020179414376737 Czy uda je się zamontować na emce od EA i czy lepiej to zrobić na wersji z długą lufą czy krótką??? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 O ile się nie mylę, to Free Float LaRue 7 cali, lufa 10,5 cala, a tłumik to chyba Silesia Factory? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 Tłumik może być też od KAC. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 Na zdjęciu jest tłumik typu Gemtech. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 Pierwszej fotce jest Gemtech plus szyny LaRue. Na drugiej jakiś kacopodobny tłumik bez qd i front Daniel Defense MK18 (obstawiam 7 cali). Quote Link to post Share on other sites
Nooah Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 na drugiej fotce DD MK18 7" Odpowiadając na twoje pytanie - da się to zrobić na eMce EA (ja mam na KA ale w zasadzie na każdej się da :) ). Długa czy krótka lufa - odpowiednia tzn. jak risy 7 cali to lufa też tak aby ci się w tych risach schowała, analogicznie jak risy 9" to lufa też. Szyny tak jak up LaRue/DD (co ci się bardziej widzi/podoba). Tłumik to samo jaki ci się widzi tj. nakręcany lub nakładany odpowiedniego wzoru/marki np. KAC Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 Jak chcesz zrobić replikę jak na drugiej focie to wejdź na mój profil, mam tam identyczną konstrukcję. Kupujesz M4 w wersji CQB, zakładasz front MK18 9" i lufa kończy się tuż za risem, jak nakręcisz tłumik to wszystko tworzy jedną całość. Przy risach 7" będziesz miał 2 cale przerwy. Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 (edited) Dopiero teraz zauważyłem, że emka z drugiej fotki to coś innego :icon_razz: Tamtejsze szyny mają chyba 9 cali długość. EDIT Najlepsze, że w nazwach zdjęć masz już podpowiedzi co na tych replikach siedzi. Edited April 9, 2014 by Remington Quote Link to post Share on other sites
Dokttor Posted April 18, 2014 Author Report Share Posted April 18, 2014 Żeby nie zaśmiecać forum Jak uzyskać taki efekt (chodzi o szynę i lufę) http://tnij.org/g2l909f Sorry za słabą jakość nie mogłem złapać lepszej Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 Noveske rifle rail, najpewniej 10 cali. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts