Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Goretex USA, Marpat

Recommended Posts

Hmmm, to jest okazja ja się chyba zdecyduje. Rękawy mogą być zbyt długie ale w marpacie podwija sie je w celu chronienia rzepów więc powinno być oki. Zgadza się kurtka jest troszke mniejsza od wcześniejszych gorów. Kurcze to jakiś dumping czy co.... ??

Dzięki za odpowoedzi.

btw. pojedzcie sobie teraz w bieszczady, zajebiscie pada, niby upały, ale jak ktos zmarznie i go przewieje i dopiero doceni goretexa :D

btw. w gore sie dobrze spi... szczegolnie jak sie ma bielizne termoaktywna (nowy krzyk mody :P )

Ja mam troszke inne zdanie mimo, iż na pierwszy rzut oka wykonanie wygląda na niezłe to w rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Mój polski goretex okazał się g..... jego słabym punktem są rękawy które bardzo szybko łykają wodę oraz małe rozprucia które zamieniają sie po jakimś czasie w spore dziury, mam już go rok i ot takie rzeczy mi się z nim stały. Nie chce mówić że polski goretex jest do bani, ponieważ jest bardzo możliwe że mam wadliwy egzemplarz i kilka moich sekretarek :wink: też ma wadliwy produkt ale ich o zdanie nikt nie pyta :twisted:

Pamietaj o dwoch sprawach:

1. Mundur z gore-texu bardzo szelesci.

2. Raczej srednio nadaje sie na lato (bedzie tobie w nim za goraco).

HahAHAhAhAhAhAhahahAa :: niech to pani lekkich obyczajów ::.

moje jądra też szeleszczą i nie robie z tego problemu

i w lato też im jest za gorąco

troche kiszka nie? :lol: :lol: :lol:

Wbrew pozorom niektorzy po uslyszeniu dwoch magicznych slow "Gore-tex" uwazaja ze material jest cudny i nadaje sie do wszystkich okolicznosci...

A jak jadra ci szeleszcza to czas przywiazac (pamietaj, wrog czuwa i nasluchuje...:)

sorry za mały OT, ale...

jak się ma do szeleszczenia mundur Gore WP :P?? Czy ktoś to wogóle miał? Jak się sprawuje, dobry, zły, jak z wytrzymałością (czy też badziew jak RIP-STOP?).

Proszę o wypowiedzi tylko tych ludzi, którzy mieli z GORE TEXem WP do czynienia...

kurtka Polska WP Gore, ma kilka minusów, po pierwsze brak suwaka pod pachą....!! czasem kiszki się gotują po mimo rozpiętej kurtki, sam materiał wymaga dużej ilości impregnatu, aby nie nasiąkał na rękawach, natomiast spodnie szeleszczą strasznie głośno, nawet na marszałkowskiej, jak dziarsko maszerowałem na przystanek, to było mnie słychać po drugiej stronie ulicy..., ale jednak nie ma to jak polskie łaty!!! :D

ok, ma ktoś?

nic narazie nic konkretnego ine powiedział.

A ja już dwa lata nosze.

Polarek jest fajny, choć można go troche zajechać.

Rzepy som fajne. Krój kurtki praktyczny, kieszenie są w porzo.

Nic mi nie przemaka. Używałem jej już w różnych warunkach.

Czasem nawet jak jest cieplej, nosze coby się uchowac przed deszczem.

Nie podarł się narazie, nie rozwarstwił. kaptur jest ok, odpinany.

naprawde nie mam na co narzekać.

ale to jest do kurwynędzy topic o APECS

Ja dla odmiany mam polskiego gore od pół roku, jeszcze mi nie przemókł, a używałem go w naprawdę ciężkich warunkach, od -20 do +30 (same spodnie), można w gore spać bez zadnego przygotowania, padasz na ziemię pod drzewem i śpisz ;p Polarek, jak polarek jeżeli jest nowy, daje duzo ciepła, jak się zmechaci, to niestety traci dużo ze swoich funkcji termicznych. Suwaki, ze względu, na to że nie miałem nowego od początku, a kilkuletni, momentami się zacinają, trzeba wtedy je umiejętnie zapinać. Jak o każdy gore trzeba dbać, przed każdym wyjazdem, warto go zaimpregnować. Materiał po mimo tego że ma kilka lat nie daje tego po sobie znać, nie ma żadnych wytartych rękawów, etc. Jestem zadowolony z tego, bo w koncu gore to gore. Jedyny minus jaki mi najbardziej doskwiera zarazem to brak wentylacji pod pachami, jezeli jesteś spocony i się rozepniesz pod szyją mizesz sie przeziębić, a pod pachami nie ma takiego zagrozenia, a szybciej sie wentyluje, ze względu na to ze pod pacha przebiega duza arteria.