polandfish Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 Witam Zamierzam jak w temacie zmienić mojego AK ze standardu TM na VFC. Brakuje mi jednak jednej części więc - czy lufa zewnętrzna od TM pozwoli się założyć do podstawy szczerbinki od VFC ? Podejrzewam że tak ale wolę się upewnić. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 Raczej nie. A cała operacja nie ma sensu, lepiej kupić używanego nowego kałacha w standardzie VFC niż przerabiać TM. Musiałbyś wymienić prawie wszystko z zewnątrz. Bez sensu. Quote Link to post Share on other sites
polandfish Posted April 18, 2014 Author Report Share Posted April 18, 2014 Za 250 mogę mieć całość zewnętrzną poza lufą - kolba i okładziny od RPK , korpus od Cm 048 , dekiel i podstawę szczerbinki. W takim układzie chyba mi się opłaca . W sklepach lufy sprzedają nie opisane TM albo VFC. Więc podtrzymuje pytanie czy ktoś tego próbował. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 A gdzie: Suwadło, obsada kolby, obsada łoża, kolano gazowe, obsada lufy? Quote Link to post Share on other sites
polandfish Posted April 19, 2014 Author Report Share Posted April 19, 2014 Sory nie dopisałem. - kolanko , lufa , muszka - wyjmuję z uszkodzonej w TM. Obsada łoża, kolby i rura gazowa - w cenie razem z tamtymi częściami + suwadło będę negocjować prawdopodobnie za 2 dychy dostanę to http://asg.warszawa.pl/p,cm-replika-suwadla-z-tlokiem-gazowym-i-urzadzeniem-powrotnym-do-serii-ak,3413.html. Scalając za 270 mam prawie kompletną wydmuszkę RPK , do tego brakującą lufę , muszkę i kolanko zakładam własne , co prawda gorsze ale kiedyś dokupię. Koszta wychodzą podobne do kupienia używki RPK i nie , nie kupię używki bo nie będę mieć na raz do wydania 600 zł a tak koszta rozkładam w czasie. Interesuje mnie tylko ta lufa bo nie mam na razie funduszy na kupowanie innej Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 a obsadę lufy masz? od TM nie wejdzie do korpusu RPK, nie będzie się miała czego trzymać, za to jak masz obsadę od RPK to nie zamocujesz w tym lufy od AK bo ma za małą średnicę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts