Pietrucha_ Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Siema Jakiś czas teamu kupiłem z komisu eotecha 551 . Sprzedający powiedział mi że kolimator jest w pełni sprawny ale ma słabe baterie i musiał bym je wymienić . Kolimator dotarł do mnie teoretycznie sprawny , działał na starych bateriach lecz słabo co świecił . Po jakimś tygodniu pojechałem do sklepu i przy okazji kupiłem jakieś tanie chińskie baterie za niewielką cenę . Wsadziłem je do kolimatora i zaczęły się schody . Po włożeniu kompletu baterii do kolimatora zaczął on świrować - nie dało się dostosować mocy świecenia , po włączeniu i zmianie koloru znacznika nie dało się nic zrobić z kolimatorem żadne przyciski nie działały , musiałem wyciągnąć baterie i włączyć od nowa . Stwierdziłem że może być to wina chińskich baterii , więc po jakimś czasie (tydzień może dwa) kupiłem fabrycznie zamknięte baterie Energizer ze sklepu elektronicznego . Po włożeniu baterii był taki sam efekt . Zacząłem więc kombinować z bateriami i wkładałem je różnymi firmami np. 3 energizer + 1 stokowa , 2 energizer + 2 stokowa itd... W końcu udało mi się dać tak baterie aby kolimator działał (3x energizer 1x chińska) . W tamtym tygodniu poszedłem na strzelankę i załączyłem kolimator . Działał on przez około 30 min po czym się wyłączył , stwierdziłem że może gdzieś klikłem , lecz po ponownym załączeniu działał on przez może 5sec-1min po czym samoczynnie się wyłączał . Na razie nie rozkręcałem go , może to wina kabli , zwarcia czy coś . Liczę na pomoc z Waszej strony Pozdrawiam Pietrucha Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts