BLASZKA11 Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 Witam. Jestem nowy. Kupiłem niedawno używane m4a1 od GFC GUNS i mam mały problem. A więc tak: Naładowałem połowę hi-capa i postrzelałem trochę do tarczy na SEMI. Potem przełączyłem na AUTO, postrzelałem chwilę i z powrotem przełączyłem na SEMI, ale karabin strzelał ogniem ciągłym. Dopiero jak puściłem i nacisnąłem z powrotem spust to karabin strzelał ogniem pojedynczym. Oddałem jakieś 15-20 strzałów na SEMI i nie mogłem dalej strzelić. Dopiero jak przełączyłem na SAFE i z powrotem na SEMI to karabin mógł strzelić, ale też 15-20 strzałów i stop. Bateria i kable były dość ciepłe. Nie wiem czy to wina baterii czy też okablowania. Baterie ładowałem ok. 6 godzin Bateria: 1200 mAh Ładowarka 300 Czy mogły się przepalić ogniwa w baterii? Proszę o pomoc. Z góry DZIĘKUJE. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 Ani kable ani bateria. Pełno tu tego typu problemów. Albo przerywacz albo płytka selektroa. Problem ustapi sam - a jak nie to gwarancja. Dziwne to poza tym bo wszystkie repliki gfc przechodza przegląd zerowy. Quote Link to post Share on other sites
BLASZKA11 Posted May 9, 2014 Author Report Share Posted May 9, 2014 Gwarancja się już skończyła, bo kupiłem używaną. Czy mogę normalnie użytkować replikę? Nic się nie stanie? Ma założony układ MOSFET. A jeżeli problem nie ustąpi? Quote Link to post Share on other sites
BLASZKA11 Posted May 14, 2014 Author Report Share Posted May 14, 2014 Wypowie się ktoś jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
destructor Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Czy mogę normalnie użytkować replikę? Nic się nie stanie? Możesz. Nic się nie stanie. A jeżeli problem nie ustąpi? Wtedy będziesz musiał znaleźć przyczynę problemu i ją naprawić. Jeśli się na tym nie znasz i nie lubisz "majsterkować", lepiej oddaj replikę komuś, kto się na tym zna. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts