CarteR Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 Podobno nowość na Tajwanie :) używał ktoś kiedyś godny polecenia? poza tym że to ACM :P Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 Też mi się rzuciła w oczy. Jest podejrzanie tania. Podświetlenie, laser, duża średnica, zmienne powiększenie, a tańsze niż ACOG-i Quote Link to post Share on other sites
CarteR Posted May 14, 2014 Author Report Share Posted May 14, 2014 No wlasnie duzo funkcji jak na 230zl moze tsnie bo nowosc a moze tanie bo to 1 wielki bubel Quote Link to post Share on other sites
zim_b Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Witajcie, Luneta zakupiona, pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Podświetlenie działa fajnie, pierścienie regulacyjne działają ciasno ale płynnie. Laser to oczywiście bajer. Za te pieniądze polecam. Quote Link to post Share on other sites
Forestman_PS Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Czołem Panowie :maniak_usmiech: Ja też stałem się szczęśliwym (nawet) posiadaczem tej lunetki. W polu jeszcze nie była, ale mogę opisać moje "boje" z regulacji i strzelania tarczowego na niewielkim co prawda dystansie.... Otóż tak - jak już napisał Kolega Zim_b - pierwsze wrażenie tak na oko, jak i na dotyk OK, w miarę ciężkie, metalowe, zero plastiku z zewnątrz - plus dla chińczyka. Spojrzenie w szkło - tu też wszystko gra, dość jasno (chyba jaśniej niż we wspomnianej replice ACOG-a), może tylko krzyż celowniczy jest trochę za "tłusty", mógł być ciut cieńszy. Podświetlenie, zarówno czerwone jak i zielone działa, na nowej baterii nawet chyba zbyt mocne jest. Manipulatory - zoom chodzi ciężko, sam się nie przestawi, korekcja dioptrii ma duży zakres, wieżyczki górna i boczna cacy, górna ma dodatkowo pięcioklikową, stale dostępną, szybką, możliwość dopasowania odległości celowania. Obydwa pokrętła regulacyjne schowane są pod zakrętkami. Regulacja - i tu napotkałem problem: zabrakło mi regulacji w pionie, nie wiem czy to wina mojej giety (możliwe, bo acog też na krańcu regulacji pionowej był ustawiony), ale szybko problem udało się rozwiązać przez odkręcenie śrub imbusowych mocujących lunetkę do montażu , i podłożenie pod jedną podkładki z cienkiej, sztywnej folii. Podsumowując - za 235 zeta moim zdaniem warto. Aha, jeszcze laser - wcale nie jest to taki "bajer", świeci mocno (laser ma swoją baterię, nie korzysta z tej do podświetlenia) i da się go nawet dosyć dokładnie wyregulować, tak że "patrzy" tam gdzie luneta. Ale się rozpisałem.... Pozdrowienia. Quote Link to post Share on other sites
Forestman_PS Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Zapomniałem o jeszcze jednym - większa odległość oka od soczewki niż w acog-u (30-40mm, acog około 15mm) pozwala na wygodniejsze strzelanie w goglach. Quote Link to post Share on other sites
Badylek75 Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Witam Także jestem od wczoraj posiadaczem tej lunety (moja pierwsza, zakupiona w TaiwanGun, wcześniej miałem kolimator) i potwierdzam, że pomimo "niskiej" ceny sprawuje się całkiem poprawnie (regulacja działa bez problemu, laser spokojnie "sieje" w nocy na ponad 60m i plamka nadal jest dobrze widoczna). Posiadam replikę SA-B05 i aby swobodnie celować z goglami i maską na twarzy dołożyłem pod lunetę takie coś http://gunfire.pl/product-pol-1152202632-Podwyzszenie-montazu-RIS.html Po złożeniu tego w całość replika prezentuje się tak: https://drive.google.com/file/d/0B1HVK2F4wZbLVFVLQzVhdmRsOE0/edit?usp=sharing Mam nadzieję, że zdjęcie przyda się komuś :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Fastolf Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 Witam. Jedno pytanie - jaka jest minimalna odległość ostrości dla tej lunety? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts