Powała Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 No i na imprezach pewnie znajdzie się ktoś z kolimatorem (a może nawet z koli na MP5) i będziesz mógł zobaczyć jak się przez takie ustrojstwa (różnych typów) celuje. Bo to nie Kal of Djuti, że wszystko zawsze ładnie działa. Dodam, że wcale nie celuje samodzielnie... :icon_wink: Jedynie ułatwia celowanie i to też tylko wówczas jeśli jest prawidłowo wyregulowany. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Mr Nemo Posted August 6, 2014 Author Report Share Posted August 6, 2014 Czy ktoś inny też ma problemy z zamówieniem z Gunfire.pl? 6 dni temu wysłali mi e-mail z informacją, że oddali moje zamówienie do pakowania i od tej pory cisza... :( Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Poczytaj temat o GF - prawie wszyscy mają problemy. Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Prawdopodobnie przez ogromną ilość zamówień podczas promocji - napisz maila do sklepu z zapytaniem, oni udzielą ci najlepszej odpowiedzi ;) Quote Link to post Share on other sites
Mr Nemo Posted August 13, 2014 Author Report Share Posted August 13, 2014 Mam już u siebie replikę. Okazało się, że była na miejscu od pewnego czasu, ale nie dostałem o tym żadnego potwierdzenia. Jak na razie to wrażenia bardzo dobre, mam tylko jeden problem. Magazynek low cap dołączony do zestawu nie podaje coś kulek. Włożyłem kilka kulek do środka i żadna z nich nie opuściła magazynka podczas strzelania. Próbowałem je wyjąć przesuwając ten "dzyndzel" na górze, ale pomimo tego, że się ta blokada w środku przesuwała, żadna kulka z maga nie wyskoczyła. Dodałem jeszcze kilka kulek do środka i dalej nic, chociaż sprężyna w środku jest wyraźnie odczuwalna i dobrze dopycha kulki do góry. Jakiś pomysł jak to rozwiązać? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Bo to nie low - cap,tylko hi-cap. Pod magiem masz pokrętło. Kręcisz aż poczujesz, że sprężyna przeskakuje. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Nitro ma rację. Poza tym źle ładujesz. Na górnej płaszczyźnie magazynka, za otworem podajnika jest klapka, otwórz ją, wsyp do środka kulki i dopiero pokręcaj kółkiem. Gdybyś obejrzał instrukcję, to sam do tego doszedłbyś. :sciana: Quote Link to post Share on other sites
Mr Nemo Posted August 13, 2014 Author Report Share Posted August 13, 2014 W zestawie były dwa magazynki - low-cap i hi-cap. Z hi-capem wszystko w porządku, tylko z lowem mam problem... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Przepraszam, zwracam honor... :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Mr Nemo Posted August 13, 2014 Author Report Share Posted August 13, 2014 Czy można prosić Administrację o wycięcie wątku innego użytkownika? Bardzo chciałbym poznać odpowiedź na pytanie o tego nieszczęsnego low-capa... Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Panie Nemo, jakie kulki załadowałeś? Jeśli ładowałeś coś dobrego (np. G&G) to osobiście bym rozkręcił maga i zobaczył co w środku piszczy, ale Ty możesz napisać do sklepu i poprosić o wymianę samego magazynka. Quote Link to post Share on other sites
soldium Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 (edited) A nie załadowałeś przypadkiem kulek z zestawu? Miałem znajomego , który raz do boyacza wrzucił "stock" kulki , i rozwalił sobie replikę na samym starcie. Edited August 13, 2014 by soldium Quote Link to post Share on other sites
Mr Nemo Posted August 14, 2014 Author Report Share Posted August 14, 2014 Dziękuję za pomoc, udało mi się go naprawić :) Okazało się, że średnica przy wylocie była za mała. Kulki były G&G, więc nie było mowy, żeby to one były tego przyczyną. Przy pomocy śrubokręta poszerzyłem nieco średnicę i teraz śmiga jak szalony :). Nie wpadłem na to, że to za mała średnica może być przyczyną, bo myślałem, że skoro tam weszły, to powinny też wyjść spokojnie... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 (...) bo myślałem, że skoro tam weszły, to powinny też wyjść spokojnie... Wchodzą spokojnie, wychodzą dynamicznie... :icon_mrgreen: :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
zolnierz222 Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 Jako doświadczony użytkownik mp5 od cymy (mam za sobą bodaj wszystkie modele serii cm.041 i cm.049) śmiało mogę polecić zarówno wersje z gearboxem v.2, i v.3. powiedz mi czy do tego modelu CM.041PDW jest dostępny magazynek Hi-cap? dopiero zaczynam przygode z zakupem sprzetu i jedyną rzeczą jaka mnie blokuje przed zakupem tego modelu jest brak wiedzy czy dokupie do niego taki właśnie magazynek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts