Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mauser'a Kar98 i luneta w perspektywie

Recommended Posts

Witajcie,

Zastanawiam się nad kupnem repliki wspomnianej broni. Dużego wyboru nie ma, ale raczej kierował bym się w stronę repliki na gaz. O chociażby taka:

http://gunfire.pl/pr...KAR98K-GAS.html

Powiedzmy że taki budżet by mnie na początek interesował. Nie jestem i nie zamierzam w najbliższym czasie zostać takim maniakiem żeby wydawać 1700zł na replikę..

Tym bardziej że nie szukam repliki na strzelanki, a raczej do reko, przy czym nie zależy mi również na 100% poprawności historycznej, a raczej na dobrym wypoziomowaniem jakości do ceny.

Proszę o sugestie, może jest jakiś model do którego warto dołożyć.. Jest też kwestia łusek. Są dosyć drogie (ok 65zł). Nic nie da się w tym temacie zrobić?

W perspektywie pół roku po zakupie repliki miałbym kupno lunety. Ale tu jest kiepsko. Znalazłem ten artykuł:

http://wmasg.pl/pl/news/show/19874

Problem jest że nie znalazłem tego do kupna nigdzie w Polsce. Jest jakaś szansa żeby w cenie do 500zł łatwo zamontować do tej repliki lunetę?

Z góry dzięki za wszelki rady i opinie.

Five! :icon_wink:

• 2 weeks later...

Jak w ogóle nie będziesz uczestniczył w strzelankach a chcesz tylko postrzelać do tarcz/puszek to zdecydowanie odradzam replikę ASG i polecam wiatrówkę - przepisy takie same, większy realizm i na dodatek lepszy zasięg i celność. Ale to tylko moja opinia, rób co będziesz uważać za słuszne.