Kapso Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 Witam, Posiadam problem z zestawem słuchawkowym Bowman III, użyłem go raz i wszystko było ok, odstawiłem sprzęt na 2 miesiące i w słuchawce cisza. Moja konfiguracja: Midland GXT650 PTT U94 (Z-tac) Bowman EVO III (Z-tac) Nie znam się na tym kompletnie, ale wydaje mi się że z PTT wszystko jest w porządku, bo radio nadaje, lecz w słuchawce nic nie słychać, także chyba z nią jest coś nie tak. Rozkręciłbym to i sprawdził czy coś się nie przerwało, ale nie ma zbytnio takiej opcji(zero śrubek itd.) Miał ktoś podobny problem, macie jakieś pomysły co może być przyczyną awarii, albo jak rozkręcić to ustrojstwo? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 kabel w ptt Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted September 20, 2014 Report Share Posted September 20, 2014 (edited) Na 80% kabel, są zrobione z pochodnej gównolitu i padają niemiłosiernie często (znajomemu także nagle padło ptt z tego powodu). Ja w swoim ptt też miałem taki problem i po sprawdzeniu okazało się że jeden z kabelków odpowiedzialnych za słuchawkę gdzieś ,,się przerwał" :icon_razz: (mniejsza o to że w tym momencie zestaw był kilka razy sprawdzony czy działa i w sumie żadnego testu terenie jeszcze nie zaliczył). Wymiana kabla na jakiś skrawek kabla (chyba do monitora xD) załatwiła sprawę :icon_smile: Edited September 20, 2014 by Saba xd Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts