Bombel86 Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Witam, Przy słuchawkach Comtac II z Z-tactical strasznie mi szumi cały czas w słuchawkach. Na wyłączonych jest cisza. Na podpiętym radiu i wyłączonych słuchawkach dźwięk jest OK. Problem zaczyna się jak słuchawki są włączone (przy zbieraniu dźwięków z otoczenia). Co to może być, gdzie szukać? Z góry dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 Lekkie szumy będą zawsze, chyba że wejdziesz do idealnie cichego pomieszczenia. Warto założyć filtr ferrytowy na kabel idący do PTT. Quote Link to post Share on other sites
Bombel86 Posted September 25, 2014 Author Report Share Posted September 25, 2014 W tym problem że to nie są lekkie szumy tylko dość głośne. Problem jest bez znacznie czy słuchawki są podpięte pod PTT czy nie, więc wnioskuje że coś z układem zbierającym dźwięki z otoczenia. Porównanie do innych słuchawek od tego producenta mam i naprawdę jest kolosalna róźnica (nawet Milteci wypadają 10x lepiej) Quote Link to post Share on other sites
Bombel86 Posted September 27, 2014 Author Report Share Posted September 27, 2014 Czy ktoś jest w stanie mnie poratować zdjęciem środka - tak żeby było widać mniej więcej gdzie są kable polutowane? Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts