apache12 Posted October 15, 2014 Report Share Posted October 15, 2014 Witam Mam problem z emka.chdzi dokladnie o nie podawanie kulek. Co ta emka ma.w srodku to dokladnie nie wiem bo kupilem uzywke ale z zewnatrz to pj.rozebralem gb i dysza byla źle wlozonya i peknietya zamowilem nowa czerwona shs do m4. W srodku tego gb byl wgl piasek, ta replika byla chyba zakopywana w piachu bo tyle tego bylo.to teraz tai czy jak wymienie ta dysze.u teraz tak czy zmiana dyszy rozwiaze problem z nie podawaniek kulek. Magi sa ok, czasami lapal kulke np. co dziesiata i strzelal po odwroceniu do gory nogami. Czy problem moze lezec jeszcze w czym innym? Quote Link to post Share on other sites
HU3ER7 Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 Problem morze być w magach lub w komorze HU. Może być coś z GB chociaż wątpię. Magi sprawdziłeś i sam mówisz, że są ok, więc pozostaje komora HU. Najlepiej jak wymienisz dysze, a jak dalej nie będzie strzelać to sprawdź komorę HU. Quote Link to post Share on other sites
lukesob Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Jest dużo rzeczy do sprawdzenia. Rokręć wszystko, oczyść, nasmaruj gb jakimś dobrym smarem maszynowym. Obejrzyj dokładnie komorę HU (czy nie jest zgubiona mała sprężynka na zewnątrz konory, dociskająca ją do GB) gumkę i lufę wewnętrzną. Sprawdź czy zespół komory i lufy jest w osi z gearboxem we wszystkich płaszczyznach. Dysza czy nie jest za długa. Ja miałem problem z emką G&P i okazało się że fabrycznie była wadliwa lufa zewnętrzna i trzeba było ją skrawać aby ustawić dobrze komorę. Milimetry mają znaczenie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts