masa89 Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 (edited) Witam, nie czytałem wszystkich postów, przepraszam. (pompka agm 003 legendary) Chciałbym się podzielić doświadczeniem. -Kulki, najlepiej do niego 0.25 (testowałem 0.2). -Na początek polecam replikę nasmarować w środku (elementy odpowiedzialne za zwalnianie tłoka i przetrzymywanie go), ogólnie wszystkie ruchome części (nawet przycisk od magazynka). Dlaczego? To potem. -Jak wiadomo chińczyk złożył replikę i przeszedł do następnej żeby dostać miskę ryżu. I nie każda będzie "prosto strzelać". Ale to nie problem, 2 minuty i po problemie. Jak? Odkrecić nasadkę na magazynku rurowym (pod lufą) i wyciągnąć całą lufę z metalową osłoną dająca fajność tej repliki. DELIKATNIE wyjmujemy, lufa wewnętrzna jest z aluminium, nie testowałem jej wytrzymałości, i koniec tej lufy jest nieco "rozdęta". I mamy na wierzchu lufę wewnętrzną, przekręcamy w zalezności jak krzywo strzelała (jak strzela lekko w lewo to przekręcamy ją o 90 stopni w prawo (patrząc od strony sprężyny) i składamy. WŁUOLA. -Ból tej repliki jest że kulkę pobiera jak lekko naciągnie się rączkę do ładowania, a nie przy samym końcu gdy rączka jest maksymalnie pociągnięta. Szkoda, tutaj już powoli zaczynam kombinować żeby mi nie pobierał kulki niechcący jak mam załadowaną replikę. Dlaczego smarować? Otóż po około 1700 wystrzałach pękła mi część odpowiadająca za trzymanie naprężonego tłoka i zwalnianiu go. To jest tak: spust > ta badziewna część > tłok. Kto tam wpadł żeby ta cześć która odpowiedzialna jest za takie obciążenie była zrobiona z g*wnolitu! Można to skleić, zwykłą kropelką (świeżą ze sklepu< pamiętać, patrzeć na daty), ja dodatkowo wzmocniłem małymi wycinkami karty od bankomatu, strzela do dziś. Szkoda że jeszcze nie ma na dobre ery drukarek 3D :( ... smuteq Jak wiadomo ta pompka jest wyposażona w PumpAction (tak to sie zwie?) że blokuje spust dopóki rączki nie wychylisz do pierwotnego położenia. Nie chce mi się tłumaczyć. Ogólnie fajny bajer. Ale można na cześć działania repliki tą funkcję Get de fak aut. Czemu? Jak rozkrecicie to zobaczycie, bo ta część co mi pękła jest złożona razem z częścią odpowiedzialną za pump action. Zyskujemy za to żywotność na kolejne 5 albo 6000 kulek. Dlatego polecam nasmarować bo zmniejsza siły tarcia co odbija się na mniejszym przeciążeniem bebechów zrobionych z GIE- litu. AMEN Edited October 19, 2014 by masa89 Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted October 19, 2014 Author Report Share Posted October 19, 2014 Nie chce tego rozkręcić, bo jak znam życie to coś zwale i już nie będzie odpowiednio działać... Moje pytanie brzmi.. Gdzie najtaniej kupić berettę STTi.. Quote Link to post Share on other sites
ewenemenT Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Okej, dzięki. Jeszcze kilka pytań pozostało do zadania: Czy wystające śrubki tam jak się skręca kolbe nie przeszkodzą? Bo mi wystają tak z 1mm za plastik, a jak dalej zakręcam to jest mocny opór, a w jednej śrubce już zdarło u góry (to na śrubokręt, te wejście) No i.. Czyli nie będzie wstydu pokazać się doświadczonym Airsoft'owcą z tą repliką? Na jakieś strzelanki czy coś.. Wyciorem czyścić co ile? Te wejście pod lufą jest na co? Co się odkręca wieczko i tam nie wiem co jest.. Jesli skreciles juz kolbe , to radze dla pewności okrecic 2-3 razy tą szczeline miedzi kolbą a body taśmą izolacyjną ( uber pro taktyczny wygląd :D , i pewność , że Ci się nie złamie ;) ) i śrubek juz nie widać , AGM może starczyć nawet na 2 lata , jeśli o nią dbrasz , bo replika jest za 6 dych , ale jest bardzo starannie wykonana ;) polecam dokupic ladownice na kolbę :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts