Zillasaurus Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 (edited) WITAJCIE! Prośba o pomoc dla zielonego. Otóż zakupiłem sobie Cm.048 AK74 i mam z nią problem z semi. W prawdzie sprzedający mnie ostrzegał przed tym mankamentem ale sam nie miał w tej chwili narzędzie żeby coś z tym zrobić, w związku z czym kupiłem od niego już taką replikę. W czym tkwi problem? Otóż broń przy przełączeniu na tryb semi, sama strzela. Wiecie palec Boży (środkowy) i te sprawy. Wygląda to tak, kiedy ustawię bezpiecznik ku górze, wiadomo - karabin jest wtedy w trybie bezpiecznym, po środku auto a na końcu semi, i to semi jak docisnę ku dołowi to karabin sam strzela. BEZ NACISKANIA SPUSTU. Chciałbym wiedzieć co może być prawdopodobną przyczyną tego. Ile może kosztować serwis czegoś takiego? Pytam, bo sam się za to nie wezmę, bo replika pójdzie to wszysktich diabłów. Prosiłbym o wyrozumiałość i pomoc. PS. Szukałem tematów o takiej tematyce, nie znalazłem niczego. Edited October 28, 2014 by Zillasaurus Quote Link to post Share on other sites
destructor Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 (edited) Sprawdź izolację na kablach obok płytki selektora. @Edit: Dopiero zauważyłem, że nie masz zamiaru się za to brać. Nalegam jednak, żebyś spróbował, bo problem jest prawdopodobnie banalny a serwis weźmie swoje za usługę. Jeśli replika jest na gwarancji, lub możesz ją zwrócić, to zrób to. Zawsze to jakieś rozwiązanie. Edited October 29, 2014 by destructor Quote Link to post Share on other sites
Zillasaurus Posted November 9, 2014 Author Report Share Posted November 9, 2014 Dobra ... jest śmiesznie. Otóż problem faktycznie leżał w izolacji. Kolega obejrzał moją replikę i na to wychodzi i wyglądało na to że replika dziala i cacy. Niestety problem jest teraz dalej z selektorem a mianowicie na semi replika już sama nie strzela ale po nacisnieciu spustu oddaje kilka strzałów i potem całkowicie przestaje działać. Gdzie leży problem? Bo kable są już zrobione, wyizolowane, termokurczkę mają nałożoną. Quote Link to post Share on other sites
destructor Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Stawiam na zbyt mocno dociśnięte blaszki styku spustowego, ale to już trzeba gb otworzyć. Jeśli przerywacz wypina wózek(replika przestaje strzelać) to tutaj jest wszystko ok. Czasem 1-2 strzały dodatkowe mogą być winą ułamanej sprężynki anty-reversala. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts