kacper99 Posted November 2, 2014 Report Share Posted November 2, 2014 Witam, Potrzebuję pomocy, utknąłem przy rozbieraniu aimpointa. Dla zaspokojenia ciekawości czemu go rozbieram, upierdzielił mi się przełącznik i zaginął mam zamiar wstawić coś innego ale przewody które wystają są znacznie za krótkie więc muszę je wymienić, więc muszę dostać się do elektroniki. Utknąłem po odkręceniu szkieł tylne było jedno i wyszło bez problemu, z przodu wykręciłem jedno szkło, 2 nakrętki zabezpieczające i jedno szkło siedzi nadal wewnątrz (nie wiem jak montowane nie chce uszkodzić). Proszę o pomoc jak wybebeszyć to cudo. Dla zobrazowania dorzucam fotę. Quote Link to post Share on other sites
kacper99 Posted November 2, 2014 Author Report Share Posted November 2, 2014 (edited) http://wmasg.pl/pl/a...les/show/141622 Na podstawie tego artykułu udało mi się rozebrać mojego aimpointa. Dla innych: Po dojściu do miejsca jak ja aby dostać się dalej należy: 1. wykręcić obie śruby regulacji 2. usunąć blaszkę sprężynującą 3. wysunąć plastikowy element znajdujący się wewnątrz z diodą W celu wysunięcia tego elementu ja posłużyłem się śrubokrętem płaskim i wysunąłem go na zasadzie dźwigni. Element ten jest ciasno osadzony na szynach ale nie jest przyklejony. P.S. Temat można zamknąć. Edited November 2, 2014 by kacper99 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts