Alphapl112 Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Witam, jestem kompletnie nowy w tematyce ASG więc proszę o wyrozumiałość. Mam zamiar kupić pistolet gazowy, ale nie wiem dokładnie jaki, słyszałem że gazówki są dość awaryjne więc chcę zasięgnąć opinii ekspertów takich jak wy. Zależy mi aby pistolet był dość ciężki i wykonany (w większości) z metalu. Z góry dziękuję za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
jaroczaro Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 W podanym linku znajdziesz coś co cię interesuje http://wmasg.pl/pl/articles/show/232920 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Alphapl112 Posted November 7, 2014 Author Report Share Posted November 7, 2014 W podanym linku znajdziesz coś co cię interesuje http://wmasg.pl/pl/a...les/show/232920 Pozdrawiam Dziękuję, zaraz zabieram się do lektury Quote Link to post Share on other sites
Alphapl112 Posted November 7, 2014 Author Report Share Posted November 7, 2014 Przestudiowałem tamten wątek ale ciągle nie wiem dokładnie jaki pistol kupić, sprawdziłem bronie podane w w przedziale 200-400 zł ale ciągle nie wiem jaki jest lepsze dla żółtodzioba Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 7, 2014 Report Share Posted November 7, 2014 Sig 226 KJW, Colt Army (R27/R28), Glock Meister. Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted November 7, 2014 Report Share Posted November 7, 2014 Gdybym miał taką kasę, to celowałbym w KJW. Tym bardziej, że za jakiś czas będą fajne promocje. Quote Link to post Share on other sites
Alphapl112 Posted November 8, 2014 Author Report Share Posted November 8, 2014 Mógłbym poprosić o linki (jeśli na forum są dozwolone) bo trudno mi znaleźć niektóre modele o których piszecie ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 Glock Meister to tylko import. Sigi KJW są na Gunfire na promocji teraz, podobnie jak Colty Army. Googlaj ;). Quote Link to post Share on other sites
Alphapl112 Posted November 8, 2014 Author Report Share Posted November 8, 2014 Może podejdę do tego z innej strony, zamieszczę tu nazwy kilku modeli pistoletów od KWJ i ARMY a wy powiecie mi co o nich myślicie: 1. KP07 od KJW 2. M9 Full Metal CO2 od KJW 3. KP-05 Full Metal - CO2 od KJW 4. R31 od ARMY 5. R28 od ARMY Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 Ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się czy warto brać gazowy pistolet na pierwszą replikę. Są one kosztowne w utrzymaniu (zarówno pod względem gazu jak i części zamiennych czy dodatkowych magazynków), awaryjne, nie lubią zimna (a nawet chłodu), mają małe magazynki. Jeżeli chcesz się strzelać na normalnych strzelankach to może się okazać, że pistolet gazowy da Ci mało frajdy. Ok, jest blowback - fajnie, zabawnie, ale zasięg, celność i pojemność magazynka właściwie od razu stawiają Cie na gorszej pozycji niż posiadacza repliki elektrycznej (np. Kałasza) o podobnej cenie. Dodatkowo gdy temperatura spadnie Twoje strzelanie może skończyć się na dwóch strzałach i dźwięku uciekającego gazu. Ja nie mówie, że te pistolety, które podlinkowałeś są złe i nie zabraniam Ci ich kupować. Być może w swojej klasie (pistoletów gazowych w cenie 300-400zł) są najlepsze, ale obawiam się, że mogą zniechęcić Cie do airsoftu. Quote Link to post Share on other sites
Alphapl112 Posted November 9, 2014 Author Report Share Posted November 9, 2014 Może masz rację, zacząłem się interesować ASG tylko dlatego że planuje z kolegami wybrać się na kilak "bitew" ale będzie to miało miejsce dopiero na wiosnę a do tej pory może się jeszcze dużo zmienić. Poczekamy i zobaczymy co dalej Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Kup narazie tylko ochrone oczu (lub popytaj w lokalnym środowisku - może ktoś pożyczy) i wybierz się na jakąś strzelankę, poobserwuj, popytaj. Pewnie znajdzie się ktoś z doświadczeniem w gaziakach i Ci o nich opowie, a może nawet znajdzie się jakiś gaziak i sobie porównasz osiągi z innymi replikami. Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 W tej cenie śmiem twierdzić, że jest to wszystko to samo i jest to loteria. Jeżeli ma być ciężki, z metalu i fajnie wyglądać to CZ75 czyli KP09 od KJW - świetnie leży w dłoni, fajnie kopie na co2. W/w Colty i pochodne co wynika z ich konstrukcji (ciężkiego zamka i małego magazynka) są gazożerne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts