Kowal009 Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Witam Mam taki otóż problem: posiadam pmr Intek MT-5050 i kupiłem do niego przycisk PTT. Przycisk podłączyłem do radia, słuchawkę do przycisku i dźwięk ładnie słyszę ale jak naciskam przycisk nic się nie dzieje tak jakby mógł tylko przekazywać dźwięk i chciałbym wiedzieć czy to przycisk jest walnięty czy to może coś co da się rozwiązać. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 Nic się nie dzieje ? To znaczy że nie zaczyna nadawać, czy nadawanie się włącza (dioda zapala się) ale nie słychać tego co mówisz ? Możliwości są następujace - walnięty jest włącznik w PTT i nie nadaje - walnięty jest mikrofon, nadaje ale nie ma fonii - walnięty jest wtyk/kabel - walnięte jest gniazdko w radyjku najlepiej by było gdybyś znalazł inny ptt i zobaczył czy z nim działa, wtedy można ograniczyć problem do ptt lub radia Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 albo miernik w łape i badamy czy przewodzi :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts