Aquerr Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 Witam! Jutro mam moją pierwszą strzelankę CQB, chciałem zmienić sprężynę na tą słabszą, pierwszy imbus poszedł bez problemu, drugi przy chwycie przednim ani drgnie. Próbowałem większych, mniejszych imbusów, ale dodatkowo się jeszcze wyrobił. Jak wykręcić takiego imbusa? Wygląda to mniej więcej tak: http://zapodaj.net/3a1a9325e4146.jpg.html Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 Natnij brzeszczotem lub pilnikiem iglakiem i wykręć płaskim śrubokrętem. Poza tym kup lepsze klucze ampulowe (rozmiar 3) i śruby bo te as gówniane. Quote Link to post Share on other sites
Aquerr Posted December 20, 2014 Author Report Share Posted December 20, 2014 (edited) A mogę leciutko naciąć flexem? Bo nie mam pod ręką żadnego pilnika, a nie chcę rezygnować z jutrzejszej strzelanki. Edited December 20, 2014 by Aquerr Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 Nie wiem co masz na myśli flex (nie znam tej gwary), chodzi ci o szlifierkę kątową? Quote Link to post Share on other sites
Aquerr Posted December 20, 2014 Author Report Share Posted December 20, 2014 Dokładnie Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 Zbyt szeroka tarcza. Weź brzeszczot. Ewentualnie dremel i poszedł (mini szlifierka). Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 Wbij młotkiem lekko większy plaski i pójdzie, ale bez przemocy żebyś body nie rozbił. Quote Link to post Share on other sites
Aquerr Posted December 21, 2014 Author Report Share Posted December 21, 2014 http://azteko.pl/zestaw-pinow-do-karabinow-m4-m16-m15-p-8459.html Te piny będą ok? Mógłbym je przy okazji zamówić, gdy będę kupował czarną systeme. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Chciałbtm dopisać się do ostatniego pytania - czy piny 'do m4' (nie Specna) będą pasować? Wiem, że przedni w specnie ma przyciętą główkę - to nie problem. Pytanie o średnicę samego trzonu Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 (Z komórki coś nie mogę edytować) Znalazłem odpowiedź użytkownika MODERATOR I w innym temacie, więc przeklejam: "Nie piny tylko śruby od pinów. Zwykła M4x8 z łbem grzybkowym na imbus 2.5mm i bangla aż miło. Poza tym, używajmy dobrych kluczy to nie bedą się gniazda śrub robić okrągłe" Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts