DEDKILLER Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Witam mam może i dośc typowy problem z selektorem do rkaśki , a dokladniej po złożeniu nie ma trybu singl jest blokada dopiero po , przeciągnięciu na auto i znowu na singla dizała ale jest auto . Od razu piszę że replika nie ma 2 miech a mi zachciało się dodawać nowe kable i mosfeta. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Stawiałbym źle założone krzywki selektora. Takie i podobne objawy są dość częśte w airsoftowych Kałaszach i jeśli są dobrze założone to pomaga wymiana na lepszy model i ktoś kiedyś pisał o kapnięciu klejem, ale musiałbyś poszukać. Tu podobny problem. Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted January 17, 2015 Author Report Share Posted January 17, 2015 (edited) Już przeglądałem tamten post tylko że myślę że dobrze założyłem "krzywki" czyli każdy ząb jest zahaczony .</p> Edited January 17, 2015 by DEDKILLER Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Ale, że zęby są zachaczone to nie oznacza, że jest dobrze założone. Możesz całość ułożyć tak, że wajcha będzie wskazywać auto, ale krzywki będą ułożone jak na single i wtedy replika będzie strzelać na pojedyńczym. Ja zawsze jak składam w swoim to ustawiam krzywki tak by spust był zablokowany i wtedy nakładam wajchę również tak by wskazywała blokadę. Wtedy powinienieś mieć wszystko ok. Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted January 17, 2015 Author Report Share Posted January 17, 2015 Ok spróbuje dzięki , odezwę się czy się udało. Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted January 17, 2015 Author Report Share Posted January 17, 2015 Teraz składając to do kupy zauważyłem że pomiędzy tą krzywką środkową a tą częścia wchodzące w wajche selektora ognia jest 1mm rużnicy co na 10 cm wajchy daje aż 1cm rużnicy. Zastanawiam się na odesłaniem do krakmanów ale czy mi przyjmą jak wyjmowałem gb ? Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 tak powinno być złożone : ) http://www41.zippyshare.com/v/mkj1qYVi/file.html Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted January 22, 2015 Author Report Share Posted January 22, 2015 Dokładnie już tak to złożyłem , po prostu gownolit się wyrobił i muszem wymienić krzywkę środkową. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts