Yarlan Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Kurs przygotowujący do współzawodnictwa w konkurencjach strzeleckich IPSC (palnych i pneumatycznej). Kurs obejmuje omówienie zasad IPSC oraz przepisów bezpieczeństwa wymaganych do startów zawodach IPSC we wszystkich konkurencjach - palnych (Handgun, Shotgun, Rifle, Mini Rifle) i pneumatycznej (ActionAir). Dla osób które przynależą do klubów nie prowadzących sekcji dynamicznych na koniec kursu przewidziany jest egzamin kompetencyjny, którego pozytywne zaliczenie jest wymagane do wpisania na listę zawodników IPSC Regionu Polska. Niedziela, 15 lutego, godzina 9:00-15:00 ul. Marymoncka 42 Klub ZKS Warszawa Koszt 120PLN + 30PLN egzamin. Egzamin praktyczny: 16:00 Pozdrawiam Dominik Górski kontakt: dominik.gorski@nolimit.waw.pl 601155519 Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Kilka pytań: - Czy status członka klubu ZKS Warszawa ma jakiekolwiek znaczenie w przypadku tego kursu (tak, jestem członkiem)? - Jak się ma kurs do patentu strzeleckiego i licencji sportowej PZSS (których jeszcze nie mam)? - Czy konieczne jest przyjście z własną bronią (której również jeszcze nie mam)? Od jakiegoś czasu strzelam na ZKS-ie, od niedawna jestem członkiem klubu i byłem też ciekaw jak wygląda IPSC (w tym ActionAir), zastanawiam się czy tego typu kurs jest dobry na początek, czy lepiej przyjść po prostu na jakiś trening i pogadać z ludźmi, zapoznać się z tematem? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts