Simur Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Cześć Czasem w replikach z v3 zdarza się że przy strzelaniu na semi spust raz na jakiś czas przestaje reagować, to znaczy naciskamy spust czuć wyraźny opór po czym przy mocniejszym naciśnięciu słychać chrobot i przeskoczenie spustu bez wystrzału samej repliki. Po przełączeniu na auto i oddaniu strzału wszystko wraca do normy. Rozumiem iż to ten chwytak od spustu ześlizguje się z "pręcika" kostki nie popychając go w kierunku styków..? poczytałem odrobinę i zauważyłem iż pomaga podklejenie kostki. Moje pytanie czy to rozwiąże problem i czy podklejamy w tym miejscu co zaznaczyłem na zdjęciu: -czerwony- element podklejający -zielony- powierzchnia stykowa ze spustem -żółty- oryginalna płaszczyzna stykowa ze spustem Pytanie tylko do Tych co znają się na tym i sami mieli z takim rozwiązaniem styczność. Ewentualnie czy jest jakieś inne rozwiązanie tych sporadycznych zacięć ? Quote Link to post Share on other sites
Przepol Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Witam, Miałem dokładnie ten sam problem, plus wypalone styki. W miejsce, które zaznaczyłeś ja wtopiłem kawałek blaszki, tak żeby zabierak nie ześlizgiwałaś pod popychacz. Do wypalonych styków dolutowałem kawałki miedzianych blaszek i problem rozwiązany. !!!Prawie!!! Po tym zabiegu brak ognia semi ??!! (wcześniej działał) Wymieniłem płytkę selektora, ale to nie pomogło. I tu mam pytanie czy styki mają wpływ na przerywacz i dletego brakuje semi czy szukać przyczyny gdzieś indziej ?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts