moryz Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem cm 0.28. Nigdy nie używałem repliki podczas strzelanki, jedynie koło domu ładowałem do tarcz. Jakiś czas temu pojawił się pewien problem: otóż replika podczas strzelania podaje albo 2/3(czasem więcej) kulki albo nie podaje ich w ogóle. Pytanie brzmi co jest nie tak? Nie jest to raczej wina magazynka bo mam dwa: ten standardowy (trochę popękany w środku i praktycznie nie trzyma się repliki) i drugi mid cap, który dokupiłem bodajże rok temu. Może być coś nie tak z gearboxem? Gumkę hop-up regulowałem kilka razy i poza zmianą toru lotu kulki w kwestii podawania ich nic się nie zmieniło. Jestem newbie w świecie airsoft'u i nie chcę rozkręcać gearbox'a żeby nic tam nie spierniczyć. Pozdrawiam ;) PS. Nie mam w okolicy żadnego serwisanta, muszę sobie radzić sam ;c Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Jeśli nie rozkręcałeś gearboxa czyli nie ruszałeś dyszy i popychacza to winna może być albo gumka HU (np. podwinęła się) albo kulki - mogą być kiepskiej jakości). Czy zasięg strzału jest normalny czy biedny? Quote Link to post Share on other sites
moryz Posted February 22, 2015 Author Report Share Posted February 22, 2015 (edited) Wiesz, gdy ustawię prawidłowo hop-up to zasięg jest taki, jak wcześniej. @edit co do kulek to od zawsze ich używałem i nigdy nie było z nimi problemów ;p Edited February 22, 2015 by moryz Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Zerknij czy gumka Ci się nie podwinęła. Quote Link to post Share on other sites
DrMario1000 Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 A ja proponuje w ogóle wymienić gumkę, u mnie stockowa, gdy temperatura spadła do 10 stopni, miała ten sam problem ;) Quote Link to post Share on other sites
moryz Posted February 22, 2015 Author Report Share Posted February 22, 2015 (edited) Podwinęła? @edit Skapnąłem się po kilku minutach grzebania w tym xD Nie, nie jest podwinięta, także to nie wina gumki. Edited February 22, 2015 by moryz Quote Link to post Share on other sites
DrMario1000 Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Ja jednak spróbowałbym wymienić gumkę hopsiupa. 30 złotych to nie aż taki wydatek, a zmianę gumki uważam za podstawową rzecz zaraz po zakupie jakiejkolwiek repliki. Quote Link to post Share on other sites
moryz Posted February 22, 2015 Author Report Share Posted February 22, 2015 Znaczy wiesz co, ja tak czy tak będę wymieniał gumkę i baterię w najbliższym czasie, tylko pytanie jaką gumkę brać? Podałbyś link do aukcji na tg/gf? Mimo wszystko jednak muszę wiedzieć co jest nie tak i jak to naprawić bo nie będę wydawał kolejnych 350zł na replikę... Quote Link to post Share on other sites
DrMario1000 Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Albo czarna Systema, albo zielona G&G tyle, że Gunfire nie ma jej na razie na stanie, ale jesteś w stanie znaleźć ją prawie wszędzie. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 U mnie dobrze się spisuje przezroczysty Guarder. Quote Link to post Share on other sites
moryz Posted February 22, 2015 Author Report Share Posted February 22, 2015 No dobra panowie, ale skoro to nie gumka to co? Jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
DrMario1000 Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 No dobra panowie, ale skoro to nie gumka to co? Jakieś pomysły? Najpierw gumka, a jeśli nic nie da to się będziemy martwić :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts