handji Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Witam! Mam następujący problem:po wymianie szkieletu GB kulki nie wylatują z lufy,zatrzymują się na gumce od hopka. Macie jakieś teorie? I w razie czego co z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Na początek skręcić hopup na mniej. Quote Link to post Share on other sites
handji Posted February 25, 2015 Author Report Share Posted February 25, 2015 skręciłem i dalej tak samo Quote Link to post Share on other sites
Bartiełow Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 (edited) pisiknij silikonem tam,gdzie są podawane kulki Edited February 25, 2015 by Bartiełow Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Sprawdź czy dysza się porusza, może to kwestia popychacza dyszy. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 pisiknij silikonem tam,gdzie są podawane kulki Jak psiknie jakimkolwiek olejem czy smarem to zapaskudzi gumkę i nawet jeśli kulki wylecą to będą latać bardzo kiepsko (bo kulka nie będzie ich kręcić). Prócz tego co proponuje Nath sprawdziłbym jeszcze czy gumka się nie podwinęła i czy dystanser się nie obrócił. W tym ostatnim przypadku dystanser może stale naciskać na gumkę tak, że ta blokuje prześwit. Wyjmij komorę (z lufą) z repliki i zerknij w nią - sprawdź jak to wyglądasz. Optycznie rozpoznasz czy gumka zbyt mocno "zwisa" w komorze. Quote Link to post Share on other sites
biolypkk Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 jaka guma ? np ja na czerwonym prometeusie mam coś podobnego tylko ze kulka 0.2 wylatuje z prędkością 330 a druga sprawa sprawdź grubość czoła gearboxa może miałeś wcześniej grubsza ściankę a teraz po prostu jest cieńsza i dysza nie cofa się na tyle żeby pobrać kulkę a wymieniałeś popychacz ? i jakieś inne części jak zębatki ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Jakby dysza cofała się za mało by pobrać kulkę to kulki nie zatrzymywałyby się na gumce HU (bo by do niej nie trafiły). Quote Link to post Share on other sites
biolypkk Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 ale to dwie inne sprawy które opisywałem . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts