adihanusz Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Witam, Mam problem z podaną w tytule repliką AEG. Otóż dostałem ją od znajomego całkowicie nie sprawną. Zacząłem szukać problemu i pokręciłem imbusem coś w uchwycie bez rozbierania. Zauważyłem, że po kreceniu zaczął strzelac. Teraz tylko problemem jest za mała moc repliki wg. tego co mówił wuj (dawca karabinu) ma on teraz po tuningu 420 fps. A po porównaniu z moja starą replika okazuje sie, ze narazie ma mniej niz 300.fps ( wykluczam kłamstwo sprzedawcy ) używałem go na baterii 8,4 I 12V niestety roznica była niewielka. Co jest przyczyną tak słabej mocy I jak ją wyeliminować? (Faktem jest , ze nim go dostałem to troche poleżał) Quote Link to post Share on other sites
icey33 Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 (edited) Zakładam ze to "co pokreciles" to śruba dociskowa silnika. Co do słabej mocy przyczyn może być wiele. Na początku sprawdź gumkę HU. Skoro replika leżała to gumka mogła (choć nie powinna)sparciec i nie ma szczelności. Dotyczy to również reszty uszczelek czyli: - o ring w dyszy - o ring na głowicy tłoka - o ring na głowicy cylindra Kolejna sprawa to stary smar. Możliwe ze zrobił się gesty i "twardy". No i jeszcze kable i wszelkie styki i lutowania. Jeśli replika leżała połączenia i kable mogły się utlenic i słabiej przewodzą prąd dlatego nie widzisz różnicy na mocniejszej baterii. Jak nie chcesz sam szukać problemu daj to jakiemuś serwisantowi-czarodziejowi. Podejrzewam że to kwestia przygotowania repliki do sezonu po leżakowaniu. A i jeszcze ważna sprawa. Jeśli replika była przechowywana ze sprężyna nie zrzucona to prawdopodobnie sprężyna jest ubita i do wywalenia. Edited March 10, 2015 by icey33 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts