Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Skrzypiące desanty od wewnątrz.

Recommended Posts

Myślę, że to zalicza się do problemu więc PYTAM.

Otóż od pewnego czasu moje desanty podczas chodzenia skrzypią od wewnątrz. Co mam na myśli? Wchodzę w mundur, tralalala i sobie idę na strzelankę/szczelcuf. Wszystko fajnie, ale po dwudziestu minutach butki zaczynają od środka skrzypieć. Nie miałem z tym problemu dopóki dopóty nie wróciłem z marszu styczniowego. Od tamtego momentu (powrotu) podczas chodzenia czuję jak przejadę gdzieś skarpetą w bucie i skrzypią. Nawet jak nie przejadę, a po prostu postawię nogę na ziemi to skrzypią. Co z tym zaradzić? Podkreślam - skrzypienie jest wewnątrz, nie zewnątrz.

• 3 weeks later...

Też miałem ten problem i wciąż się u mnie pojawia, ale na szczęście noszę desanty raz na ruski rok, ale jedynyną metodę jaką mogę Ci polecić to zamocz je w misce z wodą tak, żeby podeszwa tylko była zanurzona przez 2-3 godzinki a po wyciągnięciu załóż od razu na nogi i pochodź, skrzypienie minie ale po jakimś czasie wróci, więc całą procedurę będziesz musiał powtórzyć.

Moja rada, jak i zapewne wielu forumowiczów tutaj "zakop" te buty w ogródku albo schowaj je gdzieś w szafie i najlepiej zapomnij.

Pozdro

Edited by Sinist3r