krystian345 Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Witam,mam zamiar kupić sobie desanty chociaż nie za bardzo wiem jaki rozmiar,ponieważ niektórzy mają jedną parę nawet na 3 lata i z tego powodu jestem w kropce bo noga rośnie (przynajmniej w moim wieku).Wkładka 27 cm. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 (edited) Niech Cie Matka Amunicja broni przed zakupem tych butów. One były używane w średniowieczu jako narzędzie tortur. Edited March 16, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
krystian345 Posted March 17, 2015 Author Report Share Posted March 17, 2015 (edited) Marku to nie jest odpowiedz na temat,a jeśli już to czemu tak uważasz Edited March 17, 2015 by krystian345 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 (edited) Bo przez pierwsze dwa, trzy tygodnie ciągłego noszenia z pięty robią tatar/mielone/ofiarę katastrofy lotniczej. Zanim się trochę rozejdą bardzo boleśnie i do krwi obcierają pięte. Nie jestem tu odosobnionym przypadkiem - kolega kiedyś będąc na służbie przygotowawczej opowiadał, że w jego kompanii (czy plutonie, nie pamiętam) większość ludzi po pierwszym miesiącu chodzi w trampkach i to na polecenie lekarza. Na forum też było to opisywane. Po drugie, nie posiadają właściwie żadnej amortyzacji. Bieg w nich, nawet po zielonej, miękkiej trawce jest jak bieg po betonie - mocno daje się we znaki na stawy (szczególnie staw skokowy). Po trzecie, po pewnym czasie buty te kapcieją - usztywnienie kostki robi się miękkie i już tak dobrze nie usztywnia stawu. Zostajemy więc w butach, które są niewygodne jak diabli, a w dodatku nie zabezpieczają nogi. Po co takie buty? Jeśli ktoś te buty poleca to chyba nigdy nie nosił jakiegokolwiek wygodnego obuwia. I nie mówie tu o butach trekingowych czy wojskowych wysokiej klasy. Mówię tu o jakimkolwiek wygodnym obuwiu. Dlatego warto kupić coś lepszego. Co? To już nie do mnie pytanie bo, niestety, ale nadal męczę się w desantach. Edited March 17, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
krystian345 Posted March 17, 2015 Author Report Share Posted March 17, 2015 No dobrze ale ja tylko pytałem jak się dobiera rozmiary że te buty starczają na 3 lata Quote Link to post Share on other sites
Andrie Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Normalnie, kupujesz buty w rozmiarze większym, 1 bądź 2, ewentualnie, kupujesz buty dopiero gdy Twoja stopa przestaje rosnąć. Jak nosisz 42, to 43 albo 44, zależy jak wychodzi wkładka buta. Quote Link to post Share on other sites
krystian345 Posted April 11, 2015 Author Report Share Posted April 11, 2015 Ok dzięki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts