Japtuch01 Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 Witam. Od jesieni posiadam G 36 CYMA 011, dwa razy była na serwisie bo raz zaciął się tłok a drugi raz po powrocie od KRAKMANa siadł selektor ognia. i po drugim serwisie wymieniłem gumkę na czarna GUARDERA i precke SRH 6.03 i wszystko ładnie pięknie kulki lecą ładnie prosto tylko ze po jakiś 40 do 50 m idą w gore podejrzewam ze to wina gumki, która w zerowym położeniu i tak lekko wystaje. tylko czego to jest wina? próbowałem rożnych dystanserów od stockowego przez wkład od długopisu po oryginalny profilowany GUARDERA. Mimo to i tak odstaje w lufie w zerowym położeniu. wyczytałem ze może mieć winę docisk źle odlany i zeszlifowałem boki bo faktycznie było odlane kółeczko,które lekko blokowało powrót, mimo to dalej podkręca do góry, dodam też ze przed tym zanim wyjąłem komorę krecił kulki w prawo. Jaki może być powód owych objawów? Quote Link to post Share on other sites
Japtuch01 Posted April 4, 2015 Author Report Share Posted April 4, 2015 (edited) okiej, poradzilem sobie z problemem zeszlifowalem docisk od dolu, gumka przestala wystawac w lufie teraz kulki leca ladnie prosto i co najwazniejsze jest powtarzalnosc;) poprawilem tez ulozenie gumki i G 36 przestalo pluc kulkami co jakis czas. ed. bylem sprawdzic celnosc i zasieg z miara w reku;p zaczlaem od 30 maz do 60 m wial lekki wiatr do 50 m trafialem bez problemu z 60 m juz bylo widac ze brakuje mocy ale kulki przelatywaly dalej i kilka razy udalo mi sie trafic w slupek od plotu o sredniy ok. 10 cm. czyli to co chcialem osiagnalem. Edited April 4, 2015 by Japtuch01 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts