Max7311 Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 witam, szukam namiarów na rekonstruktorów współczesnej 101 DPD w umundurowaniu ACU, najbardziej zależało by mi na namiary na jakieś gurpy z woj. lubuskiego. jeśli powtarzam temat, proszę o link i zamykam swój temat. dzięki bardzo za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted May 16, 2015 Report Share Posted May 16, 2015 (edited) Co cie konkretnie interesuje? Rekonstruuje 173'cią ale szpej mniej-więcej podobny. Rodzaje kamizelek, wyposażenie (broń), obszycie munduru etc? PS: Mundur to UCP, ACU to krój. Edited May 16, 2015 by reaper666 Quote Link to post Share on other sites
Max7311 Posted May 17, 2015 Author Report Share Posted May 17, 2015 interesuje mnie żeby poznać takich ludzi, żeby nauczy się czegoś nowego, może taktykę potrenować. Mam wyposażenie w kamo acu, broń m4. Chciałbym drążyć temat wojsk amerykańskich. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted May 17, 2015 Report Share Posted May 17, 2015 Mundur UCP, nie ACU. :D Jaka wersja M4? Airborni ostatnio zwykli używać wersji RAS, praktycznie zawsze mają na niej PEQ'a. Przydał by ci się też hełm, z blaszką na montaż NVG (standardowe wyposażenie), ja się w to jeszcze nie bawiłem bowiem "oryginalne" rozwiązanie to przykręcenie blaszki do hełmu (bez naciągów). Z broni jeszcze należy wyróżnić M249 Paratrooper Gen II (inna kolba, po jednej szynie na każdym boku, standard PEQ). Elcan (tutaj już bywa różnie). Na pewno nie używa się ACOG'a na M249 Para, to jest wykorzystywane tylko przez USMC. Sam się zbieram na zakup i przeróbkę M249 ale to już grubsza sprawa. Kolby jako tako nigdzie nie znalazłem i prawd. takowy odpowiednik ASG nie istnieje. :( Jeżeli chodzi o taktykę, pod uwagę weź to że 101'sza straciła jako tako "status" Airbornów (nazwę zachowali ze względów historycznych). Obecnie nie skaczą na spadochronach tylko są desantowani przez śmigłowce, czyt. Blackhawki. Quote Link to post Share on other sites
Max7311 Posted May 18, 2015 Author Report Share Posted May 18, 2015 m4 z risem, nie wiem czy to wersja RAS... na niej ma niestety ACOG ... hełm jest do zakupienia cały czas. Możesz pisząc o sprzęcie załączać jakieś linki ze zdjęciami, nie zawsze wiem o czym mówisz a szukając nie jestem pewien, czy dobrze znalazłem. dzięki bardzo. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted May 18, 2015 Report Share Posted May 18, 2015 Na M4 używa się ACOG i Aimpointy, ew. czasami EOT'echy ale to prywatne inwesrtycje. ACOG'ów nie używa się tylko na M249 (w US Army). M4 z risem to właśnie M4 RAS. :) Na zdjęciu widać też blaszkę do montażu NVG na hełmie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts