fiedotow Posted August 25, 2005 Report Share Posted August 25, 2005 Poszukuję informacji n.t. umundurowania i uzbrojenia litewskich Żelaznych Wilków. Jakiś czas temu stałem się posiadaczem beretu oficera tej formacji. Umyśliłem sobie, że jako moje korzenie sięgają gdzieś tam, to może takie umundurowanie. Poza tym szukam wszelkich elementów umundurowania ZOMO-wca z lat 70 - 80-tych. W szczególności moro i kask. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted August 25, 2005 Report Share Posted August 25, 2005 jesli masz dostep do starych numerow Komandosa to bylo o ZW duzo artykulow. Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted August 25, 2005 Report Share Posted August 25, 2005 munduru zomo szukaj 'u pana heńka na targowisku', lub w sklepach z militariami. pamietaj jednak, ze mundur policyjny roznil sie on kolorystycznie od tych uzywanych przez wojsko, choć prawdopodobnie wszyscy i tak brali to, co było, więc wzory funkcjonowały zamiennie. poza tym allego, tam powinno być wszystko, czego szukasz (mundur, opinacze, kask, tarcza, 'blondyna', skot ;) - te ostatnie rzeczy to co prawda wyposażenie, ale jak już sie bawić w zomowca, to na całego ) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 26, 2005 Author Report Share Posted August 26, 2005 Kiedyś, jeszcze pod koniec lat 80 - tych miałem moro milicyjne od kumpla ze Szczytna, ale z przyczyn "politycznych" uległo przeróbce.Gdyby człowiek wtedy przypuszczał, że będzie airsoft...A co do Żelaznych, to niestety nie mam dostępu. Mile bym widział choć kilka fot. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 26, 2005 Author Report Share Posted August 26, 2005 Znalazłem stronkę, ale po litewsku. Coś niecoś można zrozumieć. www.kam.lt/index.php?ItemId=28355 Quote Link to post Share on other sites
Xychu Posted August 26, 2005 Report Share Posted August 26, 2005 a znzlazłeś opd flagą napis "english version"?? jego kliknięcie bardzo ułątwiło mi zrozumienie :D Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 27, 2005 Author Report Share Posted August 27, 2005 Masz rację, przeoczyłem to. Jeszcze jedno AK 4 to H&K ale konkretnie jaka wersja, bo od 33 nieco się różni. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 Masz rację, przeoczyłem to. Jeszcze jedno AK 4 to H&K ale konkretnie jaka wersja, bo od 33 nieco się różni.A mógłbyś pokazać fotkę? Bo skoro "nieco" różni się od 33'ki, to może być 53'ka (krótsza, z teleskopową kolbą). Quote Link to post Share on other sites
A.K.owalski Posted September 12, 2005 Report Share Posted September 12, 2005 Co do elementów wyposażenia zomo -> allegro.pl -> szukaj -> zomo. W tej składnicy badziewia wszelakiego często pojawiają się poszukiwane przez autora tematu przedmioty. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts