Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Początek zabawy

Recommended Posts

Witam wszystkich (nie znalazłem działu powitań więc robię to tutaj). Kilka miesięcy temu znalazłem Wasze forum i zachęciło mnie to do ASG, bardziej rozkręcanie i "grzebanie" w sprzęcie niż samo strzelanie a dokładnie "ulepszanie fabryki". Zainteresowała mnie tematyka zasięgu i celności. Jeśli pozwolicie opiszę pokrótce co pogrzebałem:

na początek poszła klasyka MB01 Well - po przetestowaniu luf Guarder, Madbull pozostawiłem JBU 6.01,na promyka przyjdzie czas... komora pps miedziana niby szczelniejsza ale odziwo powróciła stockowa z dorobionym kołnierzem i 4 śrubami stabilizującymi lufę i dłuższą śrubą do regulacji bo jak wiadomo z tym imbusem to pomyłka, gumka czarna systema okazała się ok, metalowy zespół spustu wstawiona miękka sprężynka, teflonowy tłok, aluminiowa prowadnica, sprężyna guarder 190,lepsza niż laylax 210, wszystko polerowane smarowane teflon fix i poprawiane na ile wiedza pozwoliła, do tego kosmetyka: wypełnienie kolby brak "pudła rezonansowego" przedłużka kolby pod moje ranie, ukształtowany pod moją dłoń chwyt pistoletowy.Rezultat: celność sylwetkowa 130 metrów mierzone 9/10, na 80m w kartkę A4 8/10 leci jak po sznurku, 30m tarcza na 6/10 w obrysie 7. Warunki przy absolutnie bezwietrznym dniu oraz strzelnica.

Swds asg : zabiegi kosmetyczne, smarowanie, uszczelnianie itp j/w, lufa Pdi raven 6.01, gumka zielona G&G optymalna lepsza niż dedykowana od aeg, sprężyna Guarder 170 w planach 220 tylko naciąg tragedia... Rezultat: 100m sylwetkowo 7/10, tarcza 30m 8/10 w obrys 9...

Celność to już chyba wina strzelca :icon_cry:

Optyka 3-9x40 Delta Optical i 3-9x40 Rifle Scope. Kulki po sprawdzeniu wielu firm Guarder 40g.

Troszkę przynudzam ale wybaczcie...Na szczelanki się nie wybieram więc nie ma problemu z min fps. Teraz chyba będzie jakiś elektryk cyma 048 albo 046(fajny ten blowback).

Jeszcze raz witam i pozdrawiam.

Bez pytania... Jak to podałem na wstępie w/w postu nie bardzo wiedziałem gdzie się przywitać więc wybrałem ten dział, mam nadzieje, że nie aż tak wielki błąd. Pewnie bardziej do Upgrade i tuning ale przenieść zawsze można.

Edited by maceek