Seterus Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Witam, firma FMA ma w swojej ofercie repliki Fast Ballistic w zwykłej serii: http://gunfire.pl/product-pol-1152204034-Replika-helmu-Ballistic-ATC-FG.html oraz drugą serię budżetową CFH: http://gunfire.pl/product-pol-1152206582-Replika-helmu-Ballistic-CFH-ATC-FG-L-XL-.html Na ile się one od siebie różnią? Oczywiście poza ceną Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 Zajrzyj do środka. Mają całkiem inne zawieszenie. Wersja droższa ma obręcz z pokrętłem z tyłu i bardzo dobry system pasków do brody, tansza wersja ma poduszki i zawieszenie typu X, stosowane w michach jako upgrade. Obręczowe będzie stabilniejsze na głowie. Quote Link to post Share on other sites
White1981 Posted May 26, 2015 Report Share Posted May 26, 2015 Jeżeli chodzi o regulację w Fast to nie działa ona tak jak powinna. Ewentualnie ustawić i kropelkę tu i ówdzie. Co do CHF jest według mnie wygodniejszy pod względem poduszek i zawieszenia. Osobiście wybrałbym Fasta, ewentualnie z serii X-shield Quote Link to post Share on other sites
grzech1991 Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 A czy warto kupić x-shield fast PJ? Wydaje się być najtańszym, sensownym hełmem. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 Miałem dokładnie ten kask X-shield Fast PJ. Nie przypadł mi do gustu. Trochę chińska jakość wykonania. Regulacja sama się rozregulowywała, nawet nie musiałem używać siły. Pokrętło samo z siebie się obracało przy zakładaniu na głowę. Nie powinno tak być. Śruby od szyn ARC były niedokręcone. Rzepy dość niedbale i nierówno przyklejone. Także te wewnątrz. A może przede wszystkim. Ogromna zaleta: oliwkowy kolor! :D Fasty ogólnie nie są w tym kolorze chyba produkowane, a ten model to jedyny na polskim rynku oliwkowy FAST. To chyba tyle, jeśli chodzi o jakość. Tragedii w sumie nie ma za tę cenę. Reszta moich zastrzeżeń to raczej kwestia gustu. Mój łeb zakochał się w Pro-Tecu Ace Wake i teraz żaden inny kask mi nie odpowiada Jak komuś zależy na budżetowej kopii FAST-a, to w sumie nawet nienajgorszy wybór. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 mam xshielda w wersji pj i mam odwrotne zdabie niz przedmówca. wykonanie ok, rozmiar taki ze bez problemu moge zmiescic swoj baniak w kominarce, regulacja ok. kolor tan przyjemny, dobrze znosi malowanie sprayem. jak za ~120plnow to polecam Quote Link to post Share on other sites
grzech1991 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 Dzięki za info. Zamówiłem dwie sztuki i ochronę uszu. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts