Kastor Krieg Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 Może brzmi to głupio, ale replika (SA-B03) nie łapie mi magazynków. Włożenie magazynka wymaga kilku prób, czasem wręcz mocnego "dobicia". Teoretycznie słychać zatrzask, widać jego pracę z boku, a puszczony magazynek okazuje się trzymać na słowo honoru lub wręcz wypada od razu. Podkleiłem zgodnie z radami na forum od strony spustu rzep, nie pomogło. Nie wiem czy replika bierze kulki, bo dopiero jutro będę miał okazję ją przestrzelać. Coś się da z tym zrobić? Bo przeładowanie to jakiś dramat, nie mówiąc o traconych kulkach z lowcapa. Mam osiem magazynków D/BOYS, nówki sztuki, wszystkie tak samo się zachowują. Magazynki felerne, zatrzask w replice, brak kompatybilności? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 Obejrzyj sobie "okienko" na magazynkach, czy nie jest blacha wyrobiona w tym miejscu. Obejrzyj też sam zatrzask magazynka w replice, czy nie jest mechanicznie wyrobiony. Quote Link to post Share on other sites
Kastor Krieg Posted July 4, 2015 Author Report Share Posted July 4, 2015 Obejrzyj sobie "okienko" na magazynkach, czy nie jest blacha wyrobiona w tym miejscu. Obejrzyj też sam zatrzask magazynka w replice, czy nie jest mechanicznie wyrobiony. Zarówno replika jak i magazynki są nowe, nie śmigane, nie ma prawa być nic wyrobione :/ Quote Link to post Share on other sites
IanMahoney Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 Czyli prawdopodobnie jest za słabo dokręcony zatrzask magazynka. Nie wiem jak to jest w specnach ale u mnie w cymie trzeba było dokręcić o jeden obrót żeby trzymalo. Przy czym trzeba do tego rozebrać bolt catch, żeby można było zatrzask magazynka dokręcić. Czyli prawdopodobnie jest za słabo dokręcony zatrzask magazynka. Nie wiem jak to jest w specnach ale u mnie w cymie trzeba było dokręcić o jeden obrót żeby trzymalo. Przy czym trzeba do tego rozebrać bolt catch, żeby można było zatrzask magazynka dokręcić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts