Punky Posted July 27, 2015 Report Share Posted July 27, 2015 Witam. Na wstępie zaznaczę że nie wiem w którym dziale miałem ten temat umieścić, a wahałem się mocno pomiędzy akcesoriami a elektroniką. Dodam również iż znam motyw z TRI Ind. ale jak każdy z orientujących się w tym temacie wie ze przy obecnym kursie $ cena jest mocno zaporowa. W mniejszym skrócie geneza pomysłu. Niedawno na stronie sklepu Taiwangun jak i Gunfire, były dostępne atrapy ręcznych radiostacji średnich Harris'a model PRC 152 UV. Ta z Taiwana była produkowana przez Emmersona, zaś sprzedawnana przez Gunfire z FMA. Obydwie wyglądają ślicznie, mają wszystko na swoim miejscu w obydwóch wersjach wewnątrz panelu przedniego jak i tylnego występuję miejsce na uszczelki, prowadnice elektroniki a nawet nawierty pod montaż głośnika jak i mikrofonu. Nawet klawiatura jest przygotowana pod płytkę z przyciskami, tylko że produkcja emmersona nie pozwala na montaż/ demontaż atrapy akumulatora, z czym szybko się uporałem. Link do gallerii https://www.dropbox.com/sh/sk3558pjmaenm3n/AAAJ_CD9BRiUcWnAxKcYDqlha?dl=0 Mój pomysł zakłada przerobienie tych atrap na mniej lub bardziej ambitną "Replikę" radiostacji. W wersji MNIEJ użyłbym zwykłej PMR'ki i "przeszczepił" elektronikę i spasował by współgrała z kilkoma przyciskami. W wersji BARDZIEJ użyłbym DUOBANDERA z podobnym układem przycisków, lub zlecił wydrukowanie klawiatury na płytce. I teraz pytanie do was. Co moglibyście mi polecić, na co uważać, ewentualnie do kogo uderzyć z tym pomysłem? Ile jestem w stanie zrobić sam, a w czym będe potrzebować pomocy - ponieważ jestem kompletnym amatorem w temacie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts