Maciek996 Posted July 31, 2015 Report Share Posted July 31, 2015 Od kilku dni jestem posiadaczem repliki m9 kjw z abs nabytej w sklepie taiwangun. Dzisiaj po raz kolejny spotkałem się z problemem "pustych strzałów". Pomimo naciskania spustu i cofania sie zamka, z lufy nie wylatuje kulka. Czasami zamek i tłok blokują sie na wysokości magazynka. Co mogę z tym zrobić? Odesłać na gwarancję? Sam cos naprawić? Dodam ze to moja pierwsza replika z blow-back i pierwsza gazowa. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Niedawno mialem podobny problem. Zdejm no zamek, odkręć część mocującą cylinder, wyjmij go, odkręć śrubkę w nim, wyjmij wszystko. Powinna wypaść taka jakby obrączka, zaworek i sprężyna. Jak sama obrączka, to śrubokrętem delikatnie od strony lufy stuknij wewnątrz żeby reszta wyleciała. Poskładaj i działa. Zawór w cylinderku dawkujacy gaz mógł w pozycji zamkniętej się zaciąć. Mialem tak w G17 Army, klamka inna, ale GBB to GBB. Ai jeszcze wyczyść i przesmaruj wszystko przy okazji Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts