McFly Posted August 10, 2015 Report Share Posted August 10, 2015 Poszukuje sluchawek aktywnych do noszenia pod kapeluszem/hełmem, czyli tzn "neckband". Ktore modele maja taki typ mocowania ? Bo jak wyczytałem na forum nie ma mozliwosci przekładania headbanu na neckband? Czy warto dopłacać ninimum 700zł do oryginałów, jeżeli beda one wykorzystywane tylko i wyłącznie do asg? Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 Liberatory II mają neckband w standardzie. Czy warto dopłacić tyle mamony do oryginalnych słuchawek Peltora czy Comtaca? Kumpel miał Liberatory II Ztactical i były spoko, fakt że od wilgoci padły (piwem się zalały), ale oddane do elektronika szybko i niezbyt dużym kosztem zostały przywrócone do życia+zabezpieczone przed ponowną awarią. Sam trochę w nich polatałem i cóż... należy pamiętać że to zabawka i jak z zabawką się obchodzić. Do oryginalnych produktów TCI nie ma, oczywiście, startu, niebo a ziemia, natomiast dla mnie[ na potrzeby niedzielnych yebanek, bardziej zorganizowanych gier i zlotów, "setu stylizacyjnego" produkt Ztactical jest wystarczający. Od piro mniej bolą uszy, w słuchawkach słyszę dobrze, mikrofon zbiera jak trzeba, w razie czego ma mi kto naprawić za rozsądne pieniądze. Jeśli tylko do "niedzielnego airsfotu" to powinny[ wystarczyć, jeśli jednak planujesz intensywne treningi w upale, deszczu, śniegu, brudzie po czubek głowy to może jednak warto zainteresować się oryginałami i jakoś przecierpieć. W warunkach airsoftowych oryginalne liberatory są raczej nie do zabicia, a w razie odsprzedaży portfel będzie mniej bolał. No i zawsze jak chcesz trochę papieru podziurawić na strzelnicy to masz swoje własne ochronniki, a nie noszone przez niewiadomo kogo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts