qsher Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Witam Szanowne Towarzystwo, Mam do Was pytanie czy instalowanie precki w replice LCT po pierwsze ma sens (Producent podaje ze zastosowal lufe 6.02 (+- 1)) a po drugie czy da to przyrost zasięgu, mocy oraz skupienia? Jeżeli tak to w jakim stoniu. Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Jeśli zamierasz zamontować wysokiej klasy lufy to jak najbardziej ma sens. Jak zmienisz na jakiś kicz to osiągi spadną. Ta cała średnica lufy nie jest z resztą taka ważna, ważne żeby lufa trzymała średnicę taką samą na każdym odcinku. Quote Link to post Share on other sites
qsher Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 Jeśli zamierasz zamontować wysokiej klasy lufy to jak najbardziej ma sens. Jak zmienisz na jakiś kicz to osiągi spadną. Ta cała średnica lufy nie jest z resztą taka ważna, ważne żeby lufa trzymała średnicę taką samą na każdym odcinku. Myślalem o lufie Prometheus, czytajac opinie doszedlem do wniosku ze to calkiem niezla lufa. Czy poprawi mi ona tylko skupienie czy mocy tez troszke przybedzie? :) Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 Precki nie dają za dużo fpsów więcej, najczęściej kilka-kilkanaście w zależności od tego jaka poprzednio było lufa. Jak cię stać to sprawdź też lufy pdi. Quote Link to post Share on other sites
qsher Posted August 20, 2015 Author Report Share Posted August 20, 2015 Precki nie dają za dużo fpsów więcej, najczęściej kilka-kilkanaście w zależności od tego jaka poprzednio było lufa. Jak cię stać to sprawdź też lufy pdi. czesc, Dzieki za informację. Sprawdzilem ceny tych luf i PDI ma linie "budzetowa" RAVEN. Ceny bardzo przystepne w porownaniu do Prometheusa. Miales moze z nimi stycznosc? Quote Link to post Share on other sites
Johnnie Walker Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 (edited) Jak chcesz pewniaka, to nie polecam PDI Raven, zbyt duża loteria związana z materiałem lufy. Lubi mieć w środku fakturę płyty chodnikowej. Mi akurat trafił się dobry egzemplarz i chwalę sobie. Jednak nadal brakuje jej do PDI 6.01 z kwasówki, której również używam. Jak nie chcesz brać PDI, to polecam Promyka, KM-Head i jeśli nie przeszkadza ci mosiądz, to np EDGI, idzie dostać w Polsce bodajże. Edited August 20, 2015 by Johnnie Walker Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 Edgi w Polsce było nawet na wymiar z średnicą lufy i długością do wyboru + bajery takie jak porty wentylacyjne. Mówiąc PDI miałem na myśli te pełnoprawne, nie budżetówki. Nie wiem czy nie były dostępne na specshopie przypadkiem. Quote Link to post Share on other sites
Johnnie Walker Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 Sprowadź sobie najlepiej z http://www.x-fire.org/e.index.htm. Wystarczy mieć paypal i troszkę angielski kumać. Możesz nawet do 2 stów zaoszczędzić. Quote Link to post Share on other sites
qsher Posted August 21, 2015 Author Report Share Posted August 21, 2015 Dzięki za rady. Jak wstawie precke napisze co i jak się poprawiło. Pozdrawiam, Quote Link to post Share on other sites
qsher Posted October 6, 2015 Author Report Share Posted October 6, 2015 Jak na razie do wymiany poszla komora na aluminiowa SHS, dalo to ok 30FPS :) z 393 do 420-425 wiec nie jest zle, az boje sie precke wstawiac hehe Quote Link to post Share on other sites
Dawcio1pl Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 Jak na razie do wymiany poszla komora na aluminiowa SHS, dalo to ok 30FPS :icon_smile: z 393 do 420-425 wiec nie jest zle, az boje sie precke wstawiac hehe dalej informuj jak coś, sam sobie poczytam, możliwe, że zakupię właśnie tego kałasza ;P Quote Link to post Share on other sites
qsher Posted October 13, 2015 Author Report Share Posted October 13, 2015 dalej informuj jak coś, sam sobie poczytam, możliwe, że zakupię właśnie tego kałasza ;P Ja bardzo polecam LCT, jesli chodzi o wykonanie jest mega, nic nie stuka nic nie puka i nie ma obawy ze go upuscisz na ziemie czy obetrzesz o sciane. Kawal porzadnego metalu z drewnem.A co do tuningu to bede informowal na biezaco. Quote Link to post Share on other sites
Johnnie Walker Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 (edited) W LCT jeśli chodzi o tuning to na mus prowadnicę sprężyny na inną trzeba wymienić, dyszę polecam SHS, komorę hop-up na coś innego (ja mam KA i jest baja) i gumkę hop up na jakąś wedle uznania. Idzie na stock sprężynie wyciągnąć nawet 460 fps. No i wiadomo kable na jakieś inne.. Edited October 13, 2015 by Johnnie Walker Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Mam nowego AKS-74NV od LCT (Ciekawostka - rączka przeładowania jest przykręcona śrubą imbusową do atrapy suwadła- całkiem solidnie to wygląda.) Sprawa jednak jest nieco innego rodzaju, otóż kupiłem trzy midcapy od cymy - pasują świetnie i wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że przez nie replika pluje po dwie kulki jednocześnie, czasem zdarzy jej się poprawnie strzelić jedną. Pytanie moje jest (niestety to moje pierwsze midy) czy to przez sprężynę, która po prostu musi się ubić, czy jest to spowodowane czymś innym np. komorą HU. Replika na gumce systemy strzela bardzo ładnie i daleko na stockowym hi-capie. Za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts