wawi08 Posted August 22, 2015 Report Share Posted August 22, 2015 Witam, udało mi się niedawno dorwać kontraktowego bowmana elite 2 i tu pytanie:gdzie dorwać ptt do niego poza ebay'em i czy istnieją jakieś chińskie ptt z wtykiem do bowmana? Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted August 23, 2015 Report Share Posted August 23, 2015 Oryginalny Bowman jest na 5 pinowym Lemo. Takie PTT dostaniesz na ebayu ale koszt to ok. 100 USD. Te PTT są zakończone wtykiem do wojskowych radiostacji a sam mikrofon jest dynamiczny i wymaga wzmocnienia. Lepiej wymienić Lemo na Jacka w Twoim zestawie i kombinowac z chińskim PTT. Quote Link to post Share on other sites
wawi08 Posted August 24, 2015 Author Report Share Posted August 24, 2015 (edited) Ok, a odnośnie mikrofonu. O co chodzi z tym wzmocnieniem i czy z chińskim ptt i baofengiem uv-5r będzie to jakoś działa czy po prostu lepiej go sprzedać tak jak jest? Edited August 24, 2015 by wawi08 Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted August 25, 2015 Report Share Posted August 25, 2015 1. Musisz wymienić wtyczkę w Bowmanie z 5 pinowego LEMO na NEXUS U-93 żeby podłączyć to pod jakikolwiek chiński PTT. 2. W chińskim PTT musisz wlutować elementy wzmacniające, jakie nie wiem, jest tu na forum wzmianka o tym, w którymś z tematów. 3. Nie będzie to działać bez ww. przeróbek bo nie ma chińskich PTT z LEMO i elementami wzmacniającymi. Jak podłączysz ten mikrofon bez wzmocnienia to Twój odbiorca bardzo niewiele będzie słyszał z tego co nadajesz. 4. Jak chcesz sprzedać to ja chcę kupić :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts