mbpmg2 Posted August 24, 2015 Report Share Posted August 24, 2015 Cześć, niedawno kupiłem używaną replikę, taką jak w tytule, chwile działała potem przestała. Pojechałem do serwisu, serwisant wyregulował śrubkę na chwycie pistoletowym odpowiedzialną za położenie silniczka i replika zadziałała. Następnego dnia problem się powtórzył więc sam się przyjrzałem i okazało się że wyrobił się jeden gwint od śrubki mocującej tą klapkę na chwycie, więc wkręciłem śrubkę z większym gwintem. I tu pojawia się problem, z reguły jak dokręcam klapkę to replika nie strzela lub słychać cichutkie cyknięcie, dopiero luzując klapę albo słychać dziwną pracę silnika albo strzela. Jeśli strzela to tylko kilkanaście kulek, potem problem się powtarza, co można na to poradzić? Obawiam się że jeśli zaniosę do serwisu, to będzie taka sama sytuacja... Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted August 30, 2015 Report Share Posted August 30, 2015 Zluzuj śrubę położenia, dokrec na maksa śrubki mocujące, a potem śrubę położenia dokrecaj/odkrecaj tak żeby hulało. Na koniec daj dosłownie odrobinę kleju szybkoschnącego na śrubę położenia, żeby od wibracji się nie odkręciła. Tadam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts