Spam3r Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Hej, mam problem z SEMI w GB v3 AUG. Sprędziłem nad tym spokooojnie paręnaście godzin i wciąż nie wiem w czym problem. Rece opadają. Może mi ktoś łopaologicznie wytłumaczyć na czym polega działanie SEMI w okolicy przerywacza i kostki stykowej? Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Przerywacz podnosi kostkę po jednym cyklu aby 2 się nie rozpoczął. Przerywacz może być wytarty. Quote Link to post Share on other sites
Spam3r Posted September 17, 2015 Author Report Share Posted September 17, 2015 Tak, ale styki na "spuście" wciąż stykają się ze stykami na tym plastiku. Jak niby prąd ma przestać płynąć? Quote Link to post Share on other sites
Stopa Posted September 24, 2015 Report Share Posted September 24, 2015 Na rozłożonym GB zostaw sobie lewą połówkę tylko z zębatką tłokową i zespołem spustu. Wciśnij spust i przytrzymaj, a jednocześnie pokręć zębatką. Łódeczka ze stykiem wsuwającym się pomiędzy dwie blaszki zespołu spustowego od semi powinna przesunąć się do góry, zeskoczyć z ząbka, który przesuwa do przodu i cofnąć do tyłu, przerywając w ten sposób przepływ prądu. Twoim zadaniem jest wyobrazić sobie jak to działa i sprawdzić, co się zepsuło. Zacznij zakrycia styków do full auto (to te na zewnątrz GB). Wówczas będziemy mieli możliwe 3 sytuacje: 1) replika nie będzie strzelać - to oznacza, że zespół semi w ogóle nie łączy, pójdź za radą Kocura i przyklej na spodzie łódeczki ze stykiem, tam gdzie łapie ją ząbek 0,5mm kawalek płaskiego plastiku; tak, aby ząbek zaczął ją łapać, 2) replika będzie dalej walić na auto - zespół semi łączy, ale nie przerywa; sprawdź przerywacz, 3) replika strzela tylko na semi - odegnij do tyłu styki od auto, bo łączą od razu wtedy, kiedy robi to semi, więc układ semi traci sens; ewentualnie dognij styki zespołu semi tak, aby łączyły szybciej. Mam nadzieję, że wszystko jasne :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts