youngmarine Posted October 10, 2015 Report Share Posted October 10, 2015 (edited) Witam wkrótce będę posiadaczem używanej repliki, M16A1 z JG (choć praktycznie rzecz biorąc bliżej tej replice do XM16E1) mianowicie : http://www.taiwangun...&campaign-id=19 replikę kupiłem ze względu na cenę i stan, jednak szczerze bardziej podobają mi się nowsze wersje M16, jak np M16A2 albo A4. Planuje zatem zmienić upper receiver, i front. Jednakże mam kilka pytań : - czy aby wymienić front, mogę wymienić tylko okładziny na nowsze i lufę zewnętrzną na tą z nowszych modeli, a zachować sobie resztę (jest tam taka fajna rurka gazowa nad lufą), czy muszę wymieniać kompletny front ? - jakich producentów będzie pasować front i upper receiver ? Z tego co wiem body jest wsuwane, i trzyma to tylko przedni pin. - jak łączy się upper receiver z frontem ? - replika z JG ma funkcjonany bolt - catch. Czy jak przelożę cały komplet - dźwignia przeładowania, imitacja zamka, klapka wyrzutnika łusek itp, będzie to działać w nowym body ? Kolbę pozostawię, być może zmienię chwyt pistoletowy, bo tez się różni. Edited October 10, 2015 by youngmarine Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts