fymiatacz Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Dzień dobry wszystkim Piszę tego posta ponieważ muszę zrobić rozeznanie w terenie w naszym województwie. Mam w planach rozpoczęcie działalności gospodarczej w kierunku szkoleń strzeleckich z broni ostrej. Zamierzam współpracować z pewną akademią z woj. dolnośląskiego a szkolenia będą odbywane na strzelnicach w Bychawie, oraz Łaziska. Jest ustalony program szkoleniowy który ma sześć poziomów (broń krótka) i tyle samo poziomów ma karabin wyborowy (snajperskim). Ideą akademii jest zaznajomienie mądrego i rozważnego człowieka z bronią ostrą oraz szerzenie tego hobby na terenie woj. lubelskiego. O ile zainteresowanie będzie duże, to w planach jest stworzenie filii klubu strzeleckiego. Na każdym ze szkoleń uczestnik (sprawdzony pod względem niekaralności (warunki to pełnoletność oraz niekaralność)) uczy się jak obchodzić się z bronią ostrą przy różnych scenariuszach, przy tym ma do wystrzelenia 50 sztuk amunicji. Moje pytanie jest takie: czy byłoby zainteresowanie i chęć udziału ludzi w takiego typu szkoleniach oraz czy nie istnieje już coś takiego na terenie woj. lubelskiego? Quote Link to post Share on other sites
hudson222 Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Witam, reprezentuję kilka osób zainteresowanych kursami broni ostrej , jesteśmy z Zamościa i okolic , jeśli można to bardzo proszę o jakieś dokładniejsze informacje na temat tego kiedy one mogły by się odbyć i gdzie dokładnie byly by te szkolenia . Oczywiście nie jesteśmy grupą dzieciaków a poważnych ludzi a niestety tak zostaliśmy potraktowani w Zamościu. Dlatego szukamy osób zdecydowanych i konkretnych w tym zakresie bo nie mamy czasu na zabawy i obietnice odwlekane w czasie jak do tej pory . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
fymiatacz Posted November 15, 2015 Author Report Share Posted November 15, 2015 (edited) Jeżeli jesteście z Zamościa i okolic to dla Was, jak i dla mnie (jestem spod Kraśnika) byłaby strzelnica w Bychawie (z Zamościa jest to ok. 70km czyli akurat tyle, ile ja teraz dojeżdżam z Wrocławia na miejsca szkoleń). No chyba, że będziecie się organizować na każde szkolenie po 12-15 osób MAX, wtedy myślę, że będzie można dojeżdżać do strzelnicy w Waszej okolicy. W marcu 2016r. otrzymam pełne uprawnienia i wtedy otwieram działalność gospodarczą. I to już jest pewne na 100%, nawet jeżeli nie będzie ludzi w naszym woj. to będę jeździł szkolić ludzi w woj. dolnośląskim. A więc to zależy od ludzi i ich chęci czy będzie coś takiego u nas. Jeśli można wiedzieć, to dlaczego zostaliście potraktowani jak dzieci? I u kogo? Można te informacje podać na PW, jednak pozostałą konwersację prowadźmy tutaj aby inni byli doinformowani. Edited November 15, 2015 by fymiatacz Quote Link to post Share on other sites
fymiatacz Posted November 17, 2015 Author Report Share Posted November 17, 2015 Osoby zainteresowane proszę o zgłaszanie się na PW. Będę potrzebował aby każdy chętny wypełnił deklarację (tylko imię i nazwisko) wyrażającą chęć udziału w szkoleniach - potrzebuje tego do PUP. Quote Link to post Share on other sites
menager Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 W ramach GPG na terenie Dolnego Śląska są regularnie prowadzone zajęcia strzeleckie dla grup zorganizowanych. Instruktorzy to m.in. byli operatorzy zespołów bojowych JW GROM, a także czynni f-sze jednostek specjalnych podlegających MSW. Zajęcia odbywają się m.in. na strzelnicy w Jaworze (oraz w dowolnym miejscu wybranym przez kursantów), a od 2016 roku także w Legnicy (nowo powstała strzelnica). Kontakt: http://globalprotectiongroup.eu Pozdrawiam Piotr Quote Link to post Share on other sites
fymiatacz Posted January 20, 2016 Author Report Share Posted January 20, 2016 Szkolenia które będzie przeprowadzać Akademia Obrony Saggita na terenie woj. lubelskiego są dla zwykłych ludzi, którzy nie mieli jeszcze styczności z bronią. Zapraszam ludzi z lubelszczyzny na stronę www.akademiaobrony.pl a zainteresowanych do mnie na priv. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts