Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Jako, że jest to mój pierwszy post chciałbym wszystkich przywitać.

Przeglądałem Forum i nie natknąłem się na podobny do mojego problem.

Sytuacja jest dość skomplikowana.

otóż, kupiłem repliką KJW KP-06 z magazynkiem na gg i wszystko było ok, ale...

zepsół się dolny zawór i postanowiłem go wymienić.

Udało się znaleść, z troszkę większą główka, ale gwint pasował. Główka zostala podszlifowana i udało się go zakręcić. Trzyma gaz :).

Między czasie kupiłem magazynek ana co2 i działa wyśmienicie (czerwony cylinder).

Po naprawie magazynka na gg postanowiłem go użyć i tu niespodzianka.

Działa, owszem, ale tylko raz na 20 strzałów, tzn, w moim odczuciu jest za małe ciśnienie bo na sucho(bez kulek) słychać jakieś piknięcia po naciśniesciu spustu, gaz z rury śmignie, ale zamka nie rusza i trzeba naciągnąć ręcznie. Co ciekawe załadowany mag z co2 działa jak trzeba.

magazynek na gg ma tylko wymieniony zawór dolny (bo uciekał gaz), w replice sprawdzałem na innym cylinderku i efekt taki sam, uszczelki wyglądają ok.

Dziwna jest dlamnie sytuacja, może to zbieg okolicznośći, że po magu na co2 nie działa już z tym na gg.

Dodam jeszcze, że mag na gg nie puszcza gazu, tzn, po tych psyknięciach i raz na kiedy strzale gazu starcza na ok 20-pare takich testów.

Bedę wdzięczny za sugestie do tyczące wyeliminowania problemu.

Pozdrawiam

Witaj,

moja propozycja to wyjąć górny zawór magazynka i go przesmarować - jak długo leżał to uszczelki w nim wysychają i z stąd może być problem (u mnie skutkuje) no i czy podczas czasu nie użytkowania był gaz w magazynku? Bo to też bardzo istotna sprawa.

No i zawsze można użyć silniejszego gazu GG. Ja osobiście używam Abbey Brut Sniper super silnego w sumie przeznaczonego do karabinów snajperskich ale dopiero moja 1911 zaczęła dobrze strzelać :)

Pozdrawiam

Grzegorz

Dzięki za odpowiedź

Długo nie leży, co kilka dni strzelam sobie do tarczy. Dziś też przesmarowałem zamek i jest to samo. ale znalazłem już chyba powód, tylko nie bardzo wiem co z tym zrobić i co należało by ewentualnie wymienić.

Jak wraca zamek to część lufy (z hop-up-em), która wraca zakleszcza się delikatnie na tym czerwonym cylinderku, dla mnie i dla co2 jest to niezauważalne, ale widocznie gg, którego używam już tego nie ogarnia. Sprawdzałem na innym cylinderku i jest to samo, więc raczej ta część lufy, na której jest hop-up za głęboko nachodzi, ale nie mam pewności bo może tak ma być.

Co do gg to mam ProTECHgas (czarna tuba z zielonymi napisami) do systemu blow-back i na początku dawał radę (tzn jakieś tydzień temu).

Na razie używam co2 i działa rewelacja, ale spróbuję jak pisałeś innego gg i zobaczę.

dzięki jeszcze raz

Pozdrawiam

Paweł