mothzart Posted December 5, 2015 Report Share Posted December 5, 2015 Witam, Kupiłem SA-B07 (=M16A4 - RIS) i mam kilka zagwozdek. 1. Podstawowa sprawa, i główny powód dla którego w ogóle pisze to sprawa z blokiem gazowym. Z repliki chciałem zrobić para-snajperkę (komora prowin, guarder 509mm, lunetka, OFC też i gumka GG zielona). Jednak sporym problemem jest stała muszka/blok gazowy - którą chciałem wymienić i tu pytanie - czy ktoś zamontował jakiś blok gazowy w replice z podobną "końcówką" z powodzeniem? Pod "z powodzeniem" rozumiem - blok trzyma się na miejscu i co najważniejsze trzyma szyny ris na miejscu. Bo z tego co zauważyłem to wyłącznie piny bloku gazowego(+w małym stopniu atrapa rurki gazowej) trzymają risy na miejscu - po zdjęciu muszko-bloku "tylna część" względem przedniej części się po prostu lekko obraca. http://gunfire.pl/product-pol-1152204595-Blok-gazowy-Low-Profile-do-replik-typu-M4-M16.html#tabs_58676 Takie coś jak powyżej było by idealne ale obawiam się że sróbki idące od spodu pionowo zamiast pinów idących z boku mogą nie "utrzymać" risów + dziura na pin blokujący atrapę rury jest znacznie za daleko. ...heh, zastanawiam się nawet nad tym co by po prostu wziąć flexa (mamę wyśmiałem jak mi zaproponowała taką opcję ;)) i przyciachać to co mam :) 2.Ile można FPS'ów wycisnąć z tej repki "bezinwazyjnie" (wersja E&C więc sprężynę mogę zmienić). Na certyfikacie opisane było że replika dawała +/-440 FPS. Wymieniłem: - gumkę na GG - komorę na ProWina - lufę na guardera 509mm Ile teraz replika może/powinna/mogłaby mieć FPS? Jaka tam spręzyna +/- siedzi stockowo? ...w związku z E&C myślałem o taktyce wymiany pod konkretne strzelanki np. sprężynę na Guardera 140 tak abym miał te, ja wiem 470-480, a inaczej zmiana szybka na inną i mam ok.450 = FULL AUTO. Spełnieniem moich marzeń było by 500 bo nie chciałbym nawet więcej (nie chciałbym zrobić komuś kuku), ale bezinwazyjnie chyba nie da rady? Chyba żeby M-block? I z tego co tu czytałem to cylinder też nie teges do 509mm? ...same problemy z tym ASG, mogłem 2 lata temu kupić sobie rower krv ;P pomóżcie, dzięki... pzdr Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts