Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kilka pytań o amerykańskie kamizelki/plate carriery

Recommended Posts

Trochę się w tym wszystkim pogubiłem, a nie mam czasu siedzieć na anglojęzycznych stronach, żeby to ogarnąć, także miałbym gorącą prośbe o wytłumaczenie mi kilku rzeczy.

Chodzi mi mianowicie o to co poniżej (gdybym napisał coś źle lub nieściśle, to poprawiac mnie natychmniast :icon_smile:).

1. Standardowe jednostki Marines używają teraz IMTV i SPC, tak? A jednostki zwiadowcze Marines i Navy SEALS - CIRAS'a Land/Maritime?

2. PASGT, OTV, a także MTV została wycofana z Marines, tak?

3. Czy Marines używali IBA?

4. Jak do tego co powyżej ma się kamizelka i dodatki MBSS?

5. Całościowy system FSBE obejmuje którąś z powyższych kamizelek/pc + jakieś dodatki, tak? Czy to jeszcze coś innego?

Oczywiście wiem, że na wmasg trochę o tym było w działach rekonstrukcji, ale wszystko porozrzucane po kilkunastu tematach i szczerze to nie mam czasu, żeby to ogarniać, a zresztą nie chcę robić reko, a jedynie zrozumieć wzajemne zależności - tak z czystej ciekawości. Pozdrawiam.

Edited by wredny_bo_trzeźwy

Dzięki Nath, w sumie temat z lenistwa i tak jak to przemyślałem to może zostać skasowany, zatem poproszę o uczynienie tego - gdyby moderator był tak uprzejmy. W ten weekend siądę sobie do internetów i poszukam. Póki co znalazłem szczegółowy artykuł o USMC Force Recon oraz jakąś ogolną prezentację i już mi się trochę rozjaśnia. W sumie nawet na wiki.en jest trochę, ale bez detali. Z tego wszystkiego tak najbardziej interesuje mnie kamizelka MBSS, bo o tym jakos mało mogę znaleźć. Pozdrawiam.

https://milfreak.wor...econ-loadout-2/

http://nsrdec.natick.army.mil/APBI/Body%20Armor/USMC_-_APBI_-_Body_Armor_2011_ET.pdf

Edited by wredny_bo_trzeźwy