zielen Posted January 19, 2016 Report Share Posted January 19, 2016 Witam! Zastanawiam się czym można by było zastąpić tzw. level 2 wg. amerykańskiego ECWCS3. Chodzi mi głównie o produkty "konsumenckie", turystyczne. Jakaś bielizna polarowa? Może grubsza termoaktywna? Z drugiej strony zakładanie ponownie temoaktywnego "poziomu 2" na termoaktywny "poziom 1" raczej mija się z celem. Jak wiadomo oryginalne są wykonane z Power Dry od Polarteca i moje poszukiwania podobnych konfiguracji (power dry + "niskoprofilowa" odzież tj. coś co możnaby ubrać pomiędzy bielizne termoaktywną a polar) spełzły na niczym. Może Wy macie jakieś pomysły? :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 19, 2016 Report Share Posted January 19, 2016 Googlałeś 'polartec underwear' ? Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted January 19, 2016 Author Report Share Posted January 19, 2016 Googlałem Alexsie, większość wyników to znowu klasyczna bielizna termiczna (1sza warstwa) Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted January 20, 2016 Report Share Posted January 20, 2016 Cienki polar? Steka albo power strech? Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted January 20, 2016 Author Report Share Posted January 20, 2016 Coś co na pewno będzie miało właściwości termiczne i będzie oddychać. Znalazłem zestaw bielizny dla wędkarzy właśnie z power dry - http://allegro.pl/anderson-bielizna-bluzka-sirius-2polartec-czarna-m-i5146698301.html zastanawiam się czy warto. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted January 20, 2016 Author Report Share Posted January 20, 2016 Cienki polar? Steka albo power strech? Edyta uciekła. Byłem dzisiaj w sklepie turystycznym i pani właśnie polecała strecha jako drugą warstwe, ponoć dobrze to oddycha i wypuszcza wilgoć. Prawdopodobnie na to padnie wybór ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts